Ovo izgleda nije loša ponuda. Kompanija Emirates Airlines ne bi li privukla putnike u vreme pandemije, obećava putnicima besplatnu sahranu ako se zaraze covidom 19 u njihovom avionu, piše Forbes u tekstu o novcu koji kompanije troše za oglašavanje.

Navodi se da je prošle godine potrošnja za oglašavanje osiguravajućih kompanija iznosila 7 milijardi dolara samo u SAD.

Odgovarajući na pitanje kako se obezbeđuju tako veliki troškovi oglasa ističe se da kompanije imaju novca pošto moraju da se takmiče sa jakom konkurencijom. Sve su učestalije reklame koje u sebi imaju hurmor, angažuju se poznate ličnosti ne bi li se privukli klijenti.

Avio kompanije u ovo vreme pandemije novog korona virusa covid 19 moraju da nude potrošačima pre svega sigurnost i razne vrste osiguranja.

Ali Emirati su otiši još dalje.  Kompanija Emirates predviđa da će ukoliko putniku bude dijagnostikovan covid 19 u vreme putovanja, osiguranje pokriti troškove lečenja do 176.000 dolara i 118 USD dnevno za troškove karantina do dve nedelje.

Ukoliko putnik umre od posledica korone osiguran je na 1765 dolara za sahranu, koliko će dobiti njegova porodica.

Lepo. Mada pomalo čudno.

Ipak, nuđenje sahrane je “problematično” jer avio kompanije ne žele da pojam smrti bude povezan sa njihovim brendom, ističe Forbes.

Uostalom, zaključuje se u tekstu rizična vremena zahtevaju rizične mere. Pogotovo kada se zna da avio kompanije lete sa popunjenim kapacitetima od 20 do 30%.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime