Elon Musk je prošle godine najavio da će prodati većinu imovine, što je i uradio, pa se sada mnogi pitaju gde živi.

Suosnivač i izvršni direktor Tesle prodao je vile u Los Angelesu.

Preselio se u Teksas a nedavno je izjavio da ima samo jednu kuću i da je zapravo njegov prostor sada majušna kutija, prostire se na oko 400 kvadratnih metara. Kaže da je kuću iznajmio od svoje kompanije SpaceX, piše forbes.com.

Musk prema Forbes ima neto vrednost od 169,8 milijardi dolara a iznajmljuje sklopivi, montažni dom.

Kuća koju je Musk objavio na Twitteru i sada živi u njoj, inače se prodaje za oko 50.000 američkih dolara. Ima jednu veliku sobu pregrađenu na dnevni boravak, spavaću sobu, kuhinju i kupatilo.

Musk je prvi put objavio planove za prodaju svih svojih domova i većine imovine prošle godine. I sada je to skoro ispunio jer je prodao šest od sedam nekretnina.

A onda je objavio da prodaje i poslednju kuću, koja se takođe nalazi u Kaliforniji.

Ta kuća se prostire na 47 hektara i u stvari je letnjikovac star preko 100 godina. Kuća od 16.000 kvadratnih metara ima devet spavaćih soba i deset kupatila. Imanje je kupljeno za 23,4 miliona u 2017. godini a sada se prodaje za 37,5 miliona dolara.

Kada je prodavao vilu koju je svojevremeno kupio od glumca Willy Wonka, postavio je uslov da kuća ne sme biti srušena.

Sve u svemu Musk je ostvario profit od 19,2 miliona dolara od prodaje svojih šest kuća.

Prodaja nekretnina dolazi nakon bitke sa državom Kalifornijom. Musk je tvrdio da država preduzetnike uzima zdravo za gotovo, čak je i podigao tužbu a onda odustao.

Posle svega, odselio se u Teksas jer se tamo nalaze njegova dva najveća projekta, Teslina nova fabrika i SpaceXpogon. image: wikimedia, Duncan.Hull

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime