Možda se sećate kada su devedesetih na ovim prostorima kojekakve vračare imale amajlije za sve bolesti i povremeno bacale kletve na zle sile koje muče napaćenu majčicu Srbiju. Tu su bili i razni eliksiri mladosti, faraonsko prstenje sreće i dugovečnosti i slične budalaštine.

 

Izgleda da su čudesni izumi i dalje hit u totalitarnim režimima pošto je nedavno zvanična komunistička novinska agencija Severne Koreje KCNA objavila da su naučnici ove jadne zemlje gde ljudi i dalje gladuju izmislili napitak koji umnožava proizvodnju moždanih ćelija i sprečava starenje kože.

Napitak je razvijen u državnoj firmi Moranbong (što je i logično pošto privatne ni ne postoje), a KCNA tvrdi da osim preventivnih i lekovitih svojstava, napitak poboljšava mentalne i psihičke sposobnosti. ”Takođe štiti kožu od bora i tamnih pega i dobar je u prevenciji gerijatrijskih oboljenja, kao što su bolesti srca i mozga tako što uklanja otrove iz organizma”, navode zvaničnici. Predstavnik fabrike Jong Song Hoa kaže da “napitak već dokazao svoju efikasnot kod radnika iz raznih grana industrije, kao što su termocentrale, topionice gvožđa i medicinske institucije”.

Smrt fašizmu, sloboda narodu.