Beogradski "Parking servis" otvorio je danas na parkilištu "Milan Gale Muškatirović" treću lokaciju na kojoj će vozači moći da dobiju na korišćenje električni bicikl, a u sklopu nove usluge "Parkiraj i bicikliraj".

Kako se podseća, akcija omogućava svim vozačima koji koriste usluge parkiranja da postanu korisnici nove kartice uz pomoć koje, po redovnoj ceni parkiranja, mogu da preuzmu i koriste bicikl koji može da koristi litijumsku bateriju i po potrebi postane električni.

Opština Stari grad je omogućila da svi korisnici te usluge bicikle mogu da ih ostave u dvorištu opštine, i da ih uzmu u vreme koje im odgovara.

Trenutno je na raspolaganju 32 bicikla na parkingu "Milan Gale Muškatirović".

U "Parking servisu" ističu da će to smanjiti gužve po gradu, uštedeti vreme vozačima u traženju parking mesta u centru grada, kao i smanjenje zagađenja vazduha.

Građani za sada tu uslugu mogu da koriste sa parkirališta na Adi Ciganliji i kod Sava Centra, a dostupno je ukupno oko 100 bicikala sa elektromotorom snage 250 vati.

Električni bicikli se mogu koristiti u periodu od 1. aprila do 1. novembra, a vreme njihovog preuzimanja je od 9.00 do 21.00 čas, svakog dana.

Projekat "Parkiraj i bicikliraj" nastao je u okviru šireg projekta pod nazivom "Zeleni točkovi" kojim "parking servis" nastavlja zalaganje za nalaženje novih inovativnih "zelenih" rešenja koja će Beograd učiniti boljim mestom za život.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime