Svima omiljena kompanija Google najavila je mogućnost povlačenja iz Kine i to zbog nedavnih koordiniranih hakerskih napada na kineske aktiviste, kao i zbog cenzure koja vlada u toj zemlji.

 

Kada kažemo "hakerski napadi" ovoga puta uopšte ne mislimo na kompjuterske zaluđenike koji misle da će tako uspeti da se dokopaju dupeta neke štreberuše već na kinesku vladu. Iako Google to nije zvanično rekao između redova se jasno zaključuje da su ove napade organizovali kineski vladini stručnjaci kako bi ušli u trag korisnicima koji su se usudili da kažu nešto protiv komunizma i ove prekrasne zemljice.

Google pruža podršku kineskoj Vladi da cenzuriše kompletan saobraćaj, pa kineski korisnici dobijaju potpuno drugačije rezultate pretraga od svih ljudi širom slobodnog sveta (u šta spadamo i mi sa Balkana). Kada recimo kucate Trg Tjenanmen na kineskom Google dobićete slike turista i arhitekture, a iz svih drugih zemalja slike protesta 1989. godine. U to možete i smi da se uverite – pogledajte link sa kineskog Google. To je još jedan od razloga zbog kojih se Google razmišlja o povlačenju.

DOLE VLADA!!!

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime