Muškarci lažu više od žena, pokazuju neka skorašnja istraživanja. Prosečan muškarac slaže šest puta dnevno, što je čak dvostruko veći broj laži koje izgovori prosečna žena. A šta oni to toliko izmišljaju? Evo spiska od deset najčešćih laži koje muškarci govore svojim devojkama/ženama, ali i šta zapravo stoji iza njih:

 

1. "Uleteo sam u saobraćajnu gužvu".

Ova je jednostavna – mnogo mu je lakše da izgovori neku besmislicu poput ove, nego da zaista objasni koji je razlog njegovog kašnjenja. Treba se setiti da muškarci nisu tako dobri u komuniciranju kao žene, pa čak i kada imaju savršeno dobar razlog zbog čega kasne, oni će pre posegnuti za "gužvom u saobraćaju", nego da se upuštaju u objašnjavanje.

 

2. "Pa i nije toliko skupo".

Iako se ovakva rečenica očekuje od devojke koja je upravo spiskala pola plate za kakvu tašnu ili cipele, i muškarci i te kako umeju ovo da kažu. Razlika je samo u onome što kupuju – na primer, neki suludo skupi televizor. Ono što želi ovom laži da postigne je da vas uveri da je odgovoran prema novcu i da u budućnosti neće spiskati vašu eventualnu zajedničku ušteđevinu.

 

3. "Stižem!"

Pozvali ste dečka na neki događaj kojem nikako ne želi da prisustvuje? Treba da se vidi sa vama i vašim drugaricama, da biste zajedno išli u kupovinu? E pa, osim ako ne odluči da vas potpuno iskulira, ovo je najviše što možete da dobijete – debelo zakašnjenje od sat i po, pomešano sa #1: na ovaj način on ipak zadržava bilo kakav osećaj samopoštovanja i kontrole.

 

4. "Nisam mnogo popio".

Ok, ovo može da preraste u ozbiljan problem – ako se svako veče ponavlja ista priča, valjalo bi nešto da preduzmete. Ali, jedan savet: ovaj razgovor bi trebalo obaviti samo kada je trezan,

 

5. "Izvini, nisam čuo poziv".

6. "Crkla mi baterija".

7. "Nisam imao domet".

Evo tri laži koje imaju istu poruku: izbegao sam tvoj poziv namerno. Zašto to muškarci rade? Zato što im je lakše tako, nego da vam u lice kažu da žele malo prostora, da se osećaju ugroženo, i da im je potrebno malo samoće. Ništa lično. Valjda.

 

8. "Ne izgledaš debelo u tome".

Ok, za ovo ste same krive: šta bi trebalo da kaže? Ne postavljati ovo i slična pitanja, jer je u njima potencijalna tempirana bomba.

 

9. "Još samo ovo pivo i polazim".

Ovo je omiljena rečenica muškaraca koji sede sa društvom u kafani, a vi ga zovete i pitate kad će da dođe. Ova rečenica se prevodi sa: "Lepo mi je ovde gde se sada nalazim, i želeo bih da ostanem što je moguće duže, i ne znam kada ću da dođem kući, i to nije usmereno protiv tebe, nego se jednostavno lepo osećam i ne želim da se to prekine". Tako nekako. Naravno, ako se ova rečenica ponavlja iz dana u dan, valjalo bi da se zamislite – zašto mu je lepše sa drugarima u kafani, nego sa vama?

 

10. "Nije mi ništa, sve je u redu".

Opet, postoji istraživanje koje kaže da je 52% muškaraca barem jednom reklo ovo svojoj partnerki. Zašto? Zato da bi izbegli iskazivanje osećanja, jer ih to manje-više užasava. Savet: pustite ga na miru. Kada bude spreman, reći će vam šta ga muči. Opet, ako ne progovara više od tri reči danima, problem je na vidiku.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime