Deset najčešćih muških laži

I šta one zapravo znače

Muškarci lažu više od žena, pokazuju neka skorašnja istraživanja. Prosečan muškarac slaže šest puta dnevno, što je čak dvostruko veći broj laži koje izgovori prosečna žena. A šta oni to toliko izmišljaju? Evo spiska od deset najčešćih laži koje muškarci govore svojim devojkama/ženama, ali i šta zapravo stoji iza njih:

 

1. "Uleteo sam u saobraćajnu gužvu".

Ova je jednostavna – mnogo mu je lakše da izgovori neku besmislicu poput ove, nego da zaista objasni koji je razlog njegovog kašnjenja. Treba se setiti da muškarci nisu tako dobri u komuniciranju kao žene, pa čak i kada imaju savršeno dobar razlog zbog čega kasne, oni će pre posegnuti za "gužvom u saobraćaju", nego da se upuštaju u objašnjavanje.

 

2. "Pa i nije toliko skupo".

Iako se ovakva rečenica očekuje od devojke koja je upravo spiskala pola plate za kakvu tašnu ili cipele, i muškarci i te kako umeju ovo da kažu. Razlika je samo u onome što kupuju – na primer, neki suludo skupi televizor. Ono što želi ovom laži da postigne je da vas uveri da je odgovoran prema novcu i da u budućnosti neće spiskati vašu eventualnu zajedničku ušteđevinu.

 

3. "Stižem!"

Pozvali ste dečka na neki događaj kojem nikako ne želi da prisustvuje? Treba da se vidi sa vama i vašim drugaricama, da biste zajedno išli u kupovinu? E pa, osim ako ne odluči da vas potpuno iskulira, ovo je najviše što možete da dobijete – debelo zakašnjenje od sat i po, pomešano sa #1: na ovaj način on ipak zadržava bilo kakav osećaj samopoštovanja i kontrole.

 

4. "Nisam mnogo popio".

Ok, ovo može da preraste u ozbiljan problem – ako se svako veče ponavlja ista priča, valjalo bi nešto da preduzmete. Ali, jedan savet: ovaj razgovor bi trebalo obaviti samo kada je trezan,

 

5. "Izvini, nisam čuo poziv".

6. "Crkla mi baterija".

7. "Nisam imao domet".

Evo tri laži koje imaju istu poruku: izbegao sam tvoj poziv namerno. Zašto to muškarci rade? Zato što im je lakše tako, nego da vam u lice kažu da žele malo prostora, da se osećaju ugroženo, i da im je potrebno malo samoće. Ništa lično. Valjda.

 

8. "Ne izgledaš debelo u tome".

Ok, za ovo ste same krive: šta bi trebalo da kaže? Ne postavljati ovo i slična pitanja, jer je u njima potencijalna tempirana bomba.

 

9. "Još samo ovo pivo i polazim".

Ovo je omiljena rečenica muškaraca koji sede sa društvom u kafani, a vi ga zovete i pitate kad će da dođe. Ova rečenica se prevodi sa: "Lepo mi je ovde gde se sada nalazim, i želeo bih da ostanem što je moguće duže, i ne znam kada ću da dođem kući, i to nije usmereno protiv tebe, nego se jednostavno lepo osećam i ne želim da se to prekine". Tako nekako. Naravno, ako se ova rečenica ponavlja iz dana u dan, valjalo bi da se zamislite – zašto mu je lepše sa drugarima u kafani, nego sa vama?

 

10. "Nije mi ništa, sve je u redu".

Opet, postoji istraživanje koje kaže da je 52% muškaraca barem jednom reklo ovo svojoj partnerki. Zašto? Zato da bi izbegli iskazivanje osećanja, jer ih to manje-više užasava. Savet: pustite ga na miru. Kada bude spreman, reći će vam šta ga muči. Opet, ako ne progovara više od tri reči danima, problem je na vidiku.

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *