Definitivno je otkriveno ko je bio Džek Trbosek i to uz pomoć DNK analize. Analiza je pokazala da je reč o Aronu Kosminskom (23), berberinu koji je živeo u Londonu.

Kosminski je bio glavni osumnjičeni za detektiva koji je tada vodio istragu, ali nikada nije bilo dovoljno dokaza da bi ga osudili.

Međutim, sada, više od 100 godina od kako je ubijao po Londonu, istraživači sa Univerziteta Džon Mores u Liverpulu uspeli su da identifikuju čuvenog serijskog ubicu i to uz pomoć šala.

Džeku Trboseku se stavlja na teret silovanje i ubistvo najmanje pet žena u istočnom delu Londona tokom 1888. godine.

„Prvi put smo opisali sistematsku, molekularnu analizu jedinog preživelog fizičkog dokaza vezanog za ubistva Džeka Trboseka. Pronalaženje oba podudarna profila u istom dokaznom materijalu povećava statističku verovatnoću njegove ukupne identifikacije i pojačava tvrdnju da je šal autentičan.”

Šal je pronađen pored četvrte žrtve Džeka Trboseka, Ketrin Edovs, a pretpostavljalo se da krv pripada upravo ubici.

Ovo nije prvi put da je Kominski povezan sa ovim zločinima. Ali je prvi put da je ta tvrdnja potkrepljena dokazima koji na to ukazuju.

Kosminski je bio poljski jevrejski imigrant koji se iselio u Englesku nakon što je osetio da u svojoj zemlji ne može više da živi zbog ruskog uticaja koji se širio, prenosi Independent.

Smešten je 1891. godine u psihijatrijsku bolnicu, u kojoj je i umro osam godina kasnije. b92

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime