Novo istraživanje otkriva neke zanimljive činjenice o deci, odrastanju i roditeljima.

Deca gej roditelja su zdravija i srećnija od opšte populacije, kažu naučnici sa Univerziteta Melburn.

“Obično se govori da deca istopolnih roditelja pate zato što im nedostaje roditelj nekog pola. Ali istraživanje mojih kolega i mene pokazuje da to uopšte nije slučaj”, kaže Simon Crouch.

Deca gej roditelja su tako imala oko 6 posto bolje rezultate iz oblasti zdravlja kao i porodične harmonije.

Što se tiče emotivnog funkcionisanja nije bilo razlike između dece koja su odrastala sa roditeljima različitih polova.

Crouch smatra da je stvar u boljoj podeli odgovornosti kod gej roditelja. Oni će deliti odgovornosti bolje nego roditelji različitog pola.

Naučnici ipak ukazuju na problem ove dece. A to je društvena “stigma”, odnosno pritisak sredine zbog seksualne orijentacije njihovih roditelja.

3 KOMENTARI

 1. Ti sto si piso tekst bi bijo srecniji da imas dva oca jeli?
  E pa svasta… To mozda na zapadu nedje gdje su svi, da oproste ova djeca, pederi ali Srbija nije taka zemlja i ovdje to nikad moci nece! NEDAJ SE SRBINE!!!1!

 2. @ana

  Pozdrav Ana, naučio sam srpski pa mi dozvolite da vam se obratim. Nadam se da ćemo se sada bolje razumiti.

  Elem, ovo što ste napisali je krajnje generičan odgovor prosječnog predstavnika usiljenog liberalizma na Balkanu i pritom bez značajnije veze sa postom na koji se odnosi.
  Naime, stav većine liberalista je očito da bilo koji čovjek koji prezire ili u nekim ekstremnim slučajevima mrzi homeseksualizam, automatski mora biti i patriota (ili čak latentni homoseksualac).
  Obzirom na negativan ton kojim govore odnosno pišu o patriotizmu, liberalisti se žele otuđiti od istog iako nastavljaju da žive u svojoj državi, jer jelte, sistem treba prilagoditi nekim drugim sistemima (ne bih ovdje da kažem zapadnim, jer ćete vjerovatno izvući zaključak da sam rusofil, a isti bi opet bio pogrešan) koji ne daju Bog zna kakve rezultate u posljednje vrijeme.
  Naravno, osnova liberalizma u zemljama kakve su ove na Balkanu je potpuno suluda preraspodjela resursa koja ide po sistemu, što je nešto više devijantno (ali naravno, bez direktne veze sa progresom države) to je potrebno više ulagati u isto.
  Tako je npr. sa udruženjima LGBT osoba od kojih država nema nikakve koristi (kao ni od većine ostalog stanovništva ako ćemo realno), pa samim tim ne vidim potrebu da ista budu finansirana od strane državnih institucija, niti da im se pridaje značajnija medijska pažnja… bar ne u ovo vrijeme.
  Naravno, takvo nešto je okej u državama poput Amerike, Njemčke, Engleske i sl. jer u tim državama su još prije masovnog razvoja ovakve i sličnih subkultura riješeni problemi siromaštva, ogromne stope nezaposlenosti i deficita radnih mjesta, nedostatka infrastrukture i svega drugog što na Balkanu, vjerujem da ćete se bar prećutno složiti, predstavlja daleko veći problem od nemogućnosti da se organizuje “gay pride” parada ili da predsjednik Srbije/Hrvatske/BiH ide po zemljama regiona i prosipa neku patetiku kako treba svi da se pomire i žive srećno do kraja života u nadi da će neko iz Brisela ili Vašingtona reći da dotični ima ideje jednog pravog mirotvorca i time pospješiti put ka članstvu u EU i/ili NATO paktu…
  Ako mislite da u jednoj državi kao što je Srbija (a čiji državljanin ja uopšte i nijesam iako ste očito dozvolili sebi da izvučete taj zaključak, a ja štaviše nijesam Srbin ni po nacionalnosti), prioritet integracija LGBT osoba u društvo (što je po mom mišljenju zadatak njih samih) u odnosu na, recimo, otvaranje novih radnih mjesta ili poboljšanje zdravstvene zašitite, onda vas moram pitati da li ste sigurni da živite u njoj? Vrlo je moguće da ste trenutno dezorijentisani ili da ste u polupijanom stanju zaboravili da se vratite u autobus kada ste bili na ekskurziji u Francuskoj.
  Ja bih iskreno radije volio da pročitam u novinama ili na internetu da se u mojoj državi počela praktikovati neka nova metoda liječenja određenih bolesti koja zahtjeva skupu medicinsku opremu, nego da čujem da su neke grdne pare uložene u organizaciju izvjesne šetnje koja sa sobom obavezno povlači i nasilje za koje vjerujem da je krajnje predvidivo čak i za flegmatične učesnike iste.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime