Danas je najgori dan IKAD

Ako se osećate loše niste jedini

Današnji dan će biti vrlo verovatno najgori, odnosno najdepresivniji dan ikad, tvrde stručnjaci. I to isti oni koji su pre par godina  napravili jednačinu za izračunavanje najdepresivnijeg dana u godini.

Oni su još ranije izračunali da je treći ponedeljak u godini najdepresivniji dan cele godine. Tada stižu računi za sve ono što smo potrošili oko Nove godine, a upravo u tom vremenskom periodu ljude „udari“ realnost pa shvate da su praznici zaista prošli. A godišnji odmor je još uvek jako daleko, dok je zima i dalje vrlo hladna i duga.

E pa ove godine je još gore.

„Svi faktori za depresivni ponedeljak su tu, a dodatne brige sa kojima su se ljudi suočavali u periodu iza nas učiniće ovaj ponedeljak još depresivnijim“, rekao je za Telegraph dr. Cliff Arnall, autor formule. On misli na smrti poznatih koje su se desile u godini iza nas, neizvesnu političku situaciju i zabrinjavajuće pokazatelje u ekonomiji.

Inače jednačina glasi ovako:

[W+(D-d)]xTQ/MxNA

W predstavlja vremenske uslove, D dug, d mesečna zarada, T vreme prošlo od Božića, Q vreme proteklo od naših propalih pokušaja da nešto uradimo, M nizak nivo motivacije i NA potreba za kretanjem u akciju.

Dakle, od sutra će ipak biti malo bolje… ako preživite današnji dan.

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *