Danas je grozni Blue Monday

Ili - najgori dan ove godine

Ako se danas osećate posebno loše znamo zašto je to tako. Pa, danas je Plavi ponedeljak. Ili, najgori dan cele ove godine.

Smatra se da je treći ponedeljak svake godine, dan kada se ljudi osećaju najjadnije. A razlozi su brojni. Recimo zato što su praznici prošli a godišnji odmor je još jako daleko. Nemate para pošto ste sve potrošili oko Nove godine a sledeća plata nije blizu. Hladno je i mračno a proleće neće skoro.

Jasna vam je poenta.

Blue Monday u popularnoj kulturi počinje da se javlja 2005. godine, kada je koncept postavio naučnik Cliff Arnall sa Cardiff University.

Postoji čak i formula za izračuvanje vaše mizerije i izgleda ovako:

Danas je grozni Blue Monday

A tu je i pojednostavljena verzija:

Danas je grozni Blue Monday

I faktori lošeg raspoloženja podrazumevaju: vremenske prilike, dug, mesečnu zaradu, vreme od Božića, vreme za koje smo odustali od novogodišnjih odluka, motivaciju i osećaj da je potrebno da nešto preduzmemo.

A mora da vas zanima i koji je najsrećniji dan u godini? On je u junu i pada između 21 i 24 juna svake godine. Dakle načekaćemo se…

1 comment on “Danas je grozni Blue Monday”

  1. Nije plavi nego tužni ponedeljak. A teorija o njemu je osporena jer je formula veoma diskutabilna. Neki od parametara su teško merljivi ili nemerljivi.

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *