Evo još jedne bizarne priče o Sovjetskom Savezu. Nedavno je otkriveno da su početkom osamdesetih komunisti izvršili eksperiment prizivanja vanzemaljaca.

Prema rečima penzionisanih oficira ruskih tajnih službi uspeli su da privuku NLO.

Informacije o kontaktima sa vanzemaljcima dobija ruski predsednik kada položi zakletvu u super tajnoj koverti. To je potvrdio premijer (i bivši predsednik) Dmitrij Mevedev.

Iako nije rekao šta stoji u njima, zna se da su sovjeti aktivno radili na uspostavljanju kontakta sa NLO. Tako je izgleda i KGB imao “Muldera i Scully” koji su bili zaposleni u posebnim jedinicama za analizu podataka od paranomalnim pojavama.

A početkom 80-ih na vojnom poligonu u Astrahanskoj oblasti izvršili su eksperiment dozivanja NLO. Prema rečima bivšeg oficira KGB Vasilija Jerjomenka u tome su bili i uspešni.

“Za to je trebalo naglo povećati broj letova ratne avijacije i intenzivnije kretanje tehnike. U takvim okolnostima sa gotovo stopostotnom šansom su se pojavljivali neidentifikovani leteći objekti”, izjavio je i dodao da je uglavnom bila reč o svetlećim loptama.

Vojni stručnjaci ipak nisu mogli da potpuno pouzdano tvrde da su u pitanju vanzemaljci.

Nisu isključili mogućnost da su bili posmatrači drugih zemalja, recimo SAD ili Japana.

A ako vas zanima kako je izgledalo ludi Sovjetski svemirski program kliknite ovde.