Ser Ričard Branson je objavio da će on i njegova deca biti prvi putnici kada Virgin Galactic prvi put turistički poleti u svemir sledeće godine.

Uspešni preduzetnik, njegov sin Sem i ćerka Holi očekuju da će preleteti 60 milja do svemira na brodu SpaceShipTwo (SS2).

Juče se ser Ričard pridružio turistima (njih 120) koji su se prijavili za dvosatni let, a koji će koštati tričavih 162.675 evra. Sitnica.

Mali broj srećnika je pozirao sa šefom Virgina na aeoromitingu u Farnborou pored replike SS2.

Objavljeno je i da će letelica WhiteKnightTwo koja pomaže da se SS2 lansira u svemir pomoći i da se lansira nova letelica LauncherOne koji će u svemir prevoziti male satelite za desetinu ove cene.

Iz Virgin Galactic-a kažu da je veliki broj kompanija nestrpljiv da LauncherOne krene u svemir.

Sa kosmodroma u Americi koji je u Novom Meksiku projektovao arhitekta Lord Foster, WhiteKnightTwo će povesti SS2 šest putnika i dva pilota na visinu od preko 15.000 metara pre nego što se SS2 lansira u svemir.

Ser Ričard i ostali putnici će moći da lebde u kabini usled bestežinskog stanja pre nego što SS2 postane jedrilica i sleti na kosmodrom.

Virgin Galactic je objavio spisak od 529 putnika, uključujući i, verovali ili ne, Breda Pita, Anđelinu Džoli i Eštona Kučera.

Ovaj broj je za sada veći od do sada ukupne cifre od 528 ljudi u svemur. Toliko ih je bilo od kada je Juri Gagarin prvi put odleteo u svemir 1961. godine pa sve do danas.

Ser Ričard kaže da je svemirski turizam ozbiljan biznis i da održava njegov um svežim, a našalio se i dodao da bi “bilo lepo da prelete Olimpijske igre, s obzirom da je njihov glavni rival, British Airways, jedan od sponzora igara.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime