Da li maštate o tome da zarađujete mnogo, mnogo para i mislite da je to baš ono što vam nedostaje da budete stvarno srećni?

To možda jeste istina, ali ima i nekoliko caka koje bi trebalo da znate na tu temu!

Naučnici su otkrili da povećanje plate može da vam donese sreću, ali je ona kratkoročna, pošto ćete vrlo brzo očekivati još! Sa povećanjem prihoda odmah ćete povećati i vaše troškove, čime se zapravo vraćate na staro. Tada nećete biti ništa srećniji nego pre.

Otkriveno je da su ljudi skloni da nivo sreće održavaju na istom nivou, čak i u slučaju velikih promena u životu. Zato je potrebno da pronađete stvari koje će vas učiniti srećnim svakog dana bez obzira na pare.

Novac ipak utiče na vašu sreću.

Psiholozi Phillip Brickman i Donald Campbell kažu da što se više povećavaju vaši prihodi, to se više povećavaju i vaša očekivanja. Sreća zbog toga ne traje predugo. Ipak, novac kupuje sreću. Potrebno je da imate dovoljnu zaradu koju vam pruža finansijsku sigurnost.

To je neophodno da budete srećni.

Sa druge strane veće plate donose i veliku neizvesnost pa više novca ne donosi više sreće.

Istraživanje na Univerzitetu Princeton pokazalo je da je sigurnost ono što ljude čini srećnim, odnosno nesrećnim.

Oni koji imaju manje novca su nesrećni su jer su nesigurni, baš kao i oni sa veoma mnogo novca. Najsrećniji su oni koji imaju dovoljno novca, a uz to imaju i sigurnost.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime