Naučna istraživanja umeju da budu malko dosadna. Svako drugo je na temu seksa i veza a otkriva stvari koje većina vas i sama zna. Ali evo najbolje potrošenih para državnih obveznika do sada. SIGURNO vas je oduvek zanimalo da li koze imaju akcente?

To su otkrili istraživači sa Univerziteta Queen Mary. I šta mislite? Da, imaju!

Ne samo što u zavisnosti od kraja gde žive drugačije meeekeću, već i od svojih drugara preuzimaju izgovor. Ako to može da se kaže tako.

 

> Još glupih informacija koje vam nikada neće zatrebati!

Naučnici su otkrili da koze koje bleje zajedno imaju isti akcenat. Istraživanje čak ukazuje da različiti akcenti kozama pomažu da otkriju strance.

To verovatno znači da koze iz Niš i Vranje ne koriste baš sve padeže, da one iz Novog Sada mekeću sporo a koze Beooograđanke sigurno misle da su mnogo velike ribetine. U svetu koza jasno!

2 KOMENTARI

  1. Wow…samo je problem sto je na slici ovca, a i koliko se secam, koze ne bleje nego mekecu. Vidi se da je autor teksta malo u svadji sa poznavanjem prirode i drustva!

  2. ИванаКК, ти очито да се не разумеш у природу и друштво, кад за ово кажеш да је овца. Аутори доминомагазина су највећи краљОви, нисам читао духовитије саджаје! Од глупости направе занимљив чланак: …a koze Beooograđanke sigurno misle da su mnogo velike ribetine. U svetu koza jasno! :))))

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime