Globalno istraživanje koje je sproveo booking.com otkriva da putovanja daju ljudima toliki emocionalni podsticaj da planiranje odmora i samo putovanje smatramo važnijim za svoju sreću nego druge velike životne događaje. Poput recimo svog venčanja, dobijanja novog posla ili čak rođenja deteta.

Dakle, 77 posto ljudi smatra da je putovanje najbolji način da se razveselite.

Istraživanje sprovedeno među 17.000 ispitanika iz 17 zemalja otkrilo je da putovanja, od backpackinga, smeštaja s doručkom, porodičnog odmora u vili pa sve do egzotičnih i udaljenih destinacija većini donosi trajniji osećaj sreće nego materijalne stvari.

Zanimljivo je da putovanja donose sreću u svakoj fazi procesa, od planiranja, preko rezervisanja pa sve do samog odlaska na putovanje.

Ima još zanimljivih činjenica.

Više od trećine ispitanika priznaje da istražuje za odmor mesecima unapred (35%), uz posebno predanih 5% koji planiraju više od godinu dana unapred.

Za vreme plainranja, osam od deset ispitanika (80%) pronalazi sreću proučavajući odredište na karti i istražujući mesta za razgledanje, a više od polovine voli da planira šta će poneti od odeće ili kupuje odeću za odmor (52%).

Gotovo osam od deset ispitanika (79%) tvrdi da gledanje fotografija odredišta i smeštaja, od apartmana do vila i hotela doprinosi osećaju sreće pre samog odmora.

Zanimljivo je da većini ništa ne može da zameni trenutak kada postavljaju automatski odgovor na svojoj poslovnoj e-pošti i odlaze iz kancelarije

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime