New York Times piše da je FBI otvorio istragu koja bi mogla da dokaže da Donald Trump, inače predsednik SAD radi za Rusiju.

Istragu vodi Robert Mueller a dokazi su već sada dosta indikativni. Ne samo što su se Rusi svojski potrudili da Trump pobedi na izborima već postoje i druge stvari koje bi mogle da ukažu da Trump radi za Rusiju a protiv američkih interesa.

Postoji nekoliko pravaca u kojima se istraga kreće. Recimo da li je Trump na neki način ucenjen, na primer seks skandalom i eventualnim eksplicitnim snimcima. To je malo verovatno pošto se o njegovim eventualnim seks skandalima dosta zna.

Ipak, istražitelji će pokušati da otkriju da li postoje neke druge veze i interesi koji povezuju Trumpa sa Rusijom. Zanimljivo je da je on prvi put još 1987. godine imao sastanak sa zvaničnicima ove zemlje. Posle njegovog prvog puta u Moskvu je počeo da razmišlja o tome da se kandiduje za predsednika, piše list.

FBI će istražiti i da li na neki drugi način Rusi utiču na Trumpa, pošto je skoro sasvim izvesno da nije sam smislio kako je Crna Gora opasnost za Rusiju, što je rekao. Ili da je Sovjetska invazija na Avganistan 1979. godine bila opravdana.

Istraga će se fokusirati i na predizbornu kampanju u kojoj je zvanična Rusija dobrano učestvovala kako bi Trump bio izabran za predsednika. image: flickr, Book Catalog