Da li CIA sprema napad na Rusiju?

Čudne stvari se dešavaju ovih dana

Čudne stvari se dešavaju ovih dana na relaciji Amerika – Rusija. Recimo, Rusi grade nuklearna skloništa za 12 miliona ljudi, a njihov predsednik Vladimir Putin je navodno prošle nedelje pozvao svoje zemljake da se hitno vrate u majčicu Rusiju. Sa sve porodicama. Nekoliko dana ranije izvedena je velika vojna vežna u kojoj su učestvovali i milioni civila.

A sada je Dmitri Peskov, portparol Vladimira Putina rekao da agresivnost SAD-a raste i da je Rusija suočena sa cyber pretnjom bez presedana.

„Činjenica je da američka nepredvidivost i agresija nastavljaju da rastu, a takve pretnje protiv Moskve i rukovodstva naše zemlje su bez presedana jer je pretnju najavio američki potpredsjednik“, rekao je Dmitrij Peskov za RIA Novosti.

“Putin će znati. To će se dogoditi kada mi odlučimo i pod okolnostima koje će imati najveći uticaj“, rekao je američki potpredsednik Joe Biden

Peskom kaže da je „takva nepredvidivost opasna za ceo svt.

Potpredsjednik SAD Joe Biden izjavio je u petak za NBC News kako je Vašington spreman da odgovori na hakerske napade koje izvodi Rusija.

NBC je takođe javio kako CIA navodno planira „tajni“ hakerski napad na Rusiju u znak odmazde zbog navodnih ruskih nastojanja da utiču na američke izbore i to protiv Hillary Clinton.

Operacija je osmišljena da se osramoti vodstvo Rusije, saznaje NBC News. U izveštaju se tvrdi kako imaju informacije da je “CIA bila zadužena za to da Beloj kući ponudi opcije“.

Sa druge strane, WikiLeaks sumnja u ovaj izveštaj iz dva razloga

„Ako su te tvrdnje ozbiljne onda 1) ne bi bile najavljene i 2) za to bi bila zadužena NSA (Agencija za nacionalnu bezbednost) a ne CIA“, WikiLeaks je objavio na svom Twitteru.

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *