Crni petak 2018 se polako ali sigurno približava. Ako već niste znali Black Friday 2018 je ove godine 23. novembra, odnosno on je uvek prvog petka posle Dana zahvalnosti u Americi. Tako da se već godinama zna kada će tačno biti Crni petak.

Kada je Crni petak 2019 saznajte na ovom linku!

Listu najboljih akcija za Crni petak 2018 imate na ovom linku. Spisak se stalno ažurira.

Ako niste baš sigurni šta je tačno Crni petak, to vam je najveći praznik rasprodaja, odnosno dan kada mnogi proizvodi mogu da se kupi po ubedljivo najboljim cenama i uz najveće popuste. To bi trebalo da budu najveći popusti tokom cele godine. Crni petak takođe simbolično označava početak kupovine pred pranike, Božić i Novu godinu i njegova ideja je da motiviše kupce da otvore novčanike i počnu trošenje. A prodavci to rade tako što – spuste cene. I to baš dosta.

Crni petak je pre nekoliko godina stigao i u Srbiji pa brojne prodavnice, distributeri, dileri, uvoznici, tržni centri i skoro svi drugi nude sve brojnije i bolje popuste.

Događaj inače nema nikakav zvaničan okvir koji određuje pravila ili propozicije pošto je nastao sasvim spontano, već svaka firma sama određuje koliki će biti popust, koliko će trajati akcija i pod kojim uslovima. To u praksi malo komplikuje celu situaciju, ali može i da je učini zanimljivom. Ako volite gužvu i šoping naravno.

Crni petak 2018 – Vodič za kupovinu

crni-petak-2018

Trebalo bi da znate par stvari i to unapred kako biste mogli da se spremite. Mnogi prodavci će i u nedelje pred Crni petak 2018 početi svoje akcije, to znači da bi već od 19. novembra neke stvari mogle da se nađu na popust. Obavezno nešto ranije morate da počnete da se bavite proizvodima koji vas zanimaju. Recimo saznajte kakva je ponuda bez popusta, gde su ti proizvodi najpovoljniji. I onda, pratite šta se dešava i da li je to što želite sniženo i koliko. Nepisano pravilo je da što neka akcija traje duže, njen popust je obično manji.

crni-petak-2018

U praksi to ukazuje da će ubedljivo najveći popusti, koji ponekada idu i do 80 posto, moći da se dobiju baš na sam dan Crnog petka, odnosno 23. novembra i to verovatno ne celog dana – pošto će se stvari rasprodati. Neki trgovci će tražiti da odete u prodavnicu, drugi će popuste nuditi samo na svojim online shopovima. Zato budite spremni i pratite vesti i najave. Proizvodi na najvećim akcijama su obično ograničeni, pa će se brzo rasprodati, i zato je važno da ne čekate i ne razmišljate već budete spremni, odmah prepoznate najbolje ponude i odmah kupite te proizvode. Ovde imate ceo vodič za pripremu i kupovinu tokom Crnog petka.

Crni petak 2018 – Šta kupiti na rasprodaji

crni-petak-2018

Postoje dva pristupa za kupovinu. Prvi podrazumeva da kupite ono što vam treba baš u tom trenutku. I to je naravno ispravno. Ali ako tražite samo stvari koje vam baš trebaju u tom trenutku, verovatno nećete kupiti stvari uz najveći popust. A možda ćete i previše vremena izgubiti na potragu i onda od dobre kupovine neće biti ništa.

Zato je mnogo bolje da kupite stvari koje su super povoljne i koje će vam trebati. Odnosno, kupujte stvari kada su najpovoljnije a ne kada vam trebaju. Upravo to pravilo važi za sve rasprodaje. To znači da ćete razmišljati unapred i dugoročno najbolje proći.

Konkretno, najviše popuste ćete verovatno moći da dobijete na tehnici, recimo televizorima, tabletima, računarima i dodatnoj opremi. Veliki prodavci u Srbiji su nudili odabrane proizvode po zaista fantastičnim popustima predhodnih godina i nema razloga da tako ne bude i za Crni petak 2018. Vrlo verovatno će neki proizvodi moći da se kupe samo online, dok će drugi biti u ponudi samo u prodavnicama i na to obratite pažnju. Pored toga, očekujte dobre popuste i za garderobu i ove akcije će verovatno trajati nekoliko dana. Prošle godine je recimo H&M spustio cene za 50%.

Očekujte dobre popuste na igračke, sportsku opremu pa čak i knjige.

Domino Magazin će pratiti sva dešavanja vezana za Crni petak 2018, pa nas pratite redovno i prvi ugrabite najbolje akcije.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime