Pastafarijanci se šire, odnosno pripadnici Crkve Letećeg Špageti Čudovišta.

A pošto u slobodnim zemljama svako ima pravo da sam izabere religiju ovaj Čeh je tako dobio ličnu kartu na kojoj je njegova fotografija sa cedilicom za špagete na glavi.

On kaže da mu vera nalaže da sve vreme nosi cedilicu na glavi. I vlasti su zaključile da bi odbijanje zahteva bilo kršenje zakona o jednakosti religija u Češkoj. "Njegov zahtev je u skladu sa zakonima Češke u kojima pokrivalo za glavu može biti dozvoljeno na dokumentima ako su u pitanju religijski ili medicinski razlozi koji ne pokrivaju lice", saopštile su vlasti.

Crkva letećeg špageti čudovišta je nastala kada je fizičar Bobby Henderson napisao pismo o "Letećem Špageti Čudovištu" u znak protesta zbog odluke edukacionog odbora u Kanzasu da u škole uvede obavezno učenje o teološkom tumačenju nastanka sveta.

I onda se to malo proširilo po svetu. Ovoj religiji je jedina dogma odbijanje dogmi. Oni tako smatraju da je nevidljivi vanzemaljac napravljen od špageta i ćufti stvorio svemir u trenucima pijanstva. Inače, pirati su im "apsolutno božanstvena bića". Veliki carevi kad vam kažemo…

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime