Veliki Hadronski Sudarač je posle 2 godine pauze ponovo počeo sa radom prošle nedelje.

A naučnici već imaju novosti. I to kakve. Tačnije, informacije o samoj suštini našeg univerzuma, što je danas objavljeno na njihovoj zvaničnoj stranici.

Dakle, do sada smo znali da postoje četiri fundamentalne sile: jaka sila, slaba sila, elektromagnetna sila i gravitaciona.

Ali u novom eksperimentu je otkriveno da postoji i Sila. Sila kao takva.

"Sila je ono što česticama daje njihovu snagu" kaže Ben Kenobi sa Univerziteta Mos Eis sa Tatoina.

"To je energetsko polje koje okružuje sva živa bića. Ona je oko nas, u nama i drži galaksiju na svom mestu."

Naučnici još uvek nisu sigurni šta je to što pokreće Silu. Studenti i profesori u laboratoriji su ipak već počeli da koriste Silu. Komuniciraju na daljinu, utiču na misli drugih i podižu teške stvari snagom uma…  i tako 🙂

2 KOMENTARI

  1. Nece proci jos mnogo vremena kad ce upravo ta ista nauka, koja je osporavala religijsku teoriju o postanku sveta, dokazati i postojanje samog boga. I ceo zakljucak ce se svesti na jednu formulaciju. Nije zivot nastao unutar vasione, vec je cela vasiona nastala unutar zivota. Cela vasiona je zapravo manje ili vise zgusnuta energija koju mi cesto zovemo materija i koja se pojavljuje u razlicitim oblicima: Toplotnim, svetlosnim, hemisjkim…i ona kao takva je vecna. Samo menja svoj oblik i gustinu. Nekad se zgusne u nesto cvrsto, a nekad se raspline na sve strane da bi se opet kao takva negde zgusnula u nekom drugom obliku. I energija je kao takva vecna, bas kao i zivot koji pokrece tu istu energiju. A religija kaze da je bog vecan. Nauka se smeje tome. Ali prvi zakon termodinamike bas i kaze da se energija ne moze ni stvoriti ni unistiti. Ona samo prelazi iz jednog oblika u drugi. A svu energiju u vasioni pokrece upravo zivot koga mi jos nismo svesni. Iako smo i sami dokaz postojanja tog istog zivota.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime