Britanci ispalili raketu na SAD (nuklearnu)

Bila je malo frka kada su shvatili da su pogrešili

Evo zaista neverovatne vesti koja je procurela ovog vikenda. Izgleda da je Britanija ovog leta, prilikom vojnih vežbi, ispalila nuklearnu raketu Trident na svog najvernijeg saveznika – Ameriku.

Britanska Vlada je pokušala da zataška incident, a čini se da je raketa greškom promenila kurs i krenula ka SAD.

Neimenovani izvor mornarice tvrdi da je raketa Trident II D5 nakon lansiranja sa britanske podmornice koja se nalazila uz američku obalu Floride, skrenula sa kursa i da je lako mogla da završi na američkoj zemlji, piše Deutsche Welle.

“Došlo je do velike panike na najvišem nivou, nakon što je prvi test našeg nuklearnog testiranja u četiri godine završio katastrofalnom greškom. Downing Street je odmah pokušao da zataška ovaj događaj. Da su informacije dospele do javnosti, znaju koliko bi bile štetne za kredibilitet našeg nuklearnog programa“, rekao je izvor.

Zanimljivo je da se greška dogodila u jeku parlamentarnog glasanja o sistemu Trident, a premijerka Theresa May je zaboravila da spomene da test nije baš dobro prošao.

Predstavnik britanske Vlade potvrdio je da je mornarica izvela test lansiranja sa raketom koja može nositi nuklearne bojeve glave. Ali i da ne može da iznese više detalja o slučaju.

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *