Vožna taksijem je svuda posebna avantura! Ali u Beogradu imate jedinstvenu priliku da se upoznate sa tom stvarno čudnom sortom ljudi! Evo ih 6 tipova koje ćete odmah prepoznati!

Taksista koji sve zna

U principu svaki taksista zna sve, ali ovaj će svoju mudrost rado podeliti sa svima. Čak i ako ga ne pitate! Recimo šta je rešenje za Kosovo, da li da uđemo u EU, kako da rešimo problem huligana, zbog čega nam je fubalska reprezentacija očajna, kada će proleće, zašto je gužva u saobraćaju, da li zabraniti GMO… I nekako će vas uvek voziti kada se vraćate mrtvi umorni posle treće smene, ili raskida sa dečkom, ili sa neke sahrane. Odnosno kada stvarno ne želite da ga slušate!

Ćutljivi taksista

Na svaki pokušaj pokretanja razgovara ćete dobiti klimanje glavom! I to u boljem slučaju! Ako mu je dobar dan. Jedine reči koje ćete čuti za vreme vožnje su one kada se javi centrali da prihvati sledeću vožnju! Ali i dispečaru je jasno da sa ovim momkom nema šale pa će svi ostati strogo poslovni! Dobra stvar za vas je da ovaj ljuti profesionalac uvek ima sitno u novčaniku!Komunikativni taksista

On zna ceo grad! A to znači da će stalno pričati preko telefona ili stanice, javljati se drugim taksistima, policajcima i prolaznicima! Ako vam treba neka šema – od lamele za ajkulu pa do lažnih pasoša ili nekog da vam nešto donese iz Frankfurta na Majni samo se njemu obratite i gotova stvar! Zna i gde je dobra klopa u gradu, na koga da se kladite i kada će biti izbori. Samo ga ne pitajte kako sve to zna.

Taksista ludak

Njemu su taksiranje prepisali kao terapiju kada su ga puštali iz Laze! Vozi kao da mu je na zadnjem sedištu trudna žena, svaki put! Prepoznaćete ga po nalepnicama NE LUPAJ VRATIMA zalepljenim na svim staklima! On će iseći svakog u vožnji, ali ako se neko drugi usudi da to uradi njemu, bar 10 minuta će mu spominjati bližu i dalju familiju.

Taksista sa beogradskog Aerodroma ili Železničke

Jedino što bi trebalo da znate je da baš nikada ne uđete u taksi na tim lokacijama! NIKAD! Mada im se mora odati priznanje za upornost, pošto su preživeli sve promene vlasti, žandarmeriju, inspekcije, policiju, izbore i režime svih vrsta. Nije šala!

Spori taksista

On je štedljiv! Zato nikada ne prelazi 1.500 obrtaja štedeći gorivo i mašinu! Ubrzava kao da ima drvenu nogu na kvačilu, a kočnicu ne koristi nikad pošto ni ne ubrza dovoljno, a i da ne troši kočnice normalno. Ali zato je svaki crveni semafor njegov. Obično voži žutog Merdžu! Prešao je milionče, ali motor radi ko zmaj! I nekako će vam se on "zalomiti" baš svaki put kada stvarno žurite ngde.  photo

1 KOMENTAR

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime