Proteklog vikenda u Beogradu, u kosaradnji Muzeja nauke i tehnike i Fizičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, u Skenderbegovoj 51 svečano je otvoren otvoren „Molekul“ – naučni centar namenjen osnovcima i srednjoškolcima.

Počev od 2. oktobra, svakog vikenda najmlađe će kroz deset naučnih radionica provesti tim iskusnih popularizatora nauke – fizičara, astronoma, biologa i hemičara, spremnih da podele kul naučna saznanja i svojim radionicama neguju radoznalost i istraživački duh.

Cilj MoleKula je da se nauka doživi kroz interakciju, eksperimente, krajnje empirijski.

Radom u malim grupama sa svim neophodnim sredstvima za učenje u inspirativnom prostoru Muzeja nauke i tehnike u Skenderbegovoj 51, u Beogradu, sve zainteresovane dočekaće visoko kvalifikovani I inspirisani naučnici spremni da i najkomplikovanije procese objasne na najednostavnije načine.

Roditelji svoje mališane mogu da prijave za probni čas.

Naučne radionice centra “MoleKul” namenjene su osnovcima i srednjoškolcima, pa su tako uzrasti podeljeni u četiri starosne i edukativne grupe: MoleKul juniore (prvi i drugi razred osnovne škole), MoleKul medior (treći i četvrti razred), Molekul senior (od petog do osmog razreda) i MoleKul nindže – srednjoškolce.

Fotografije:Neda Mojsilović