"Bahato parkiram" je gerila kampanja koju je pokrenulo Udruženje građana KRIO – Kolektiv za razvoj i održivost. Beograđanima koji se bahato parkiraju može se desiti da im pauk odnese automobil, ali od sada i da na vozilu zateknu nalepnicu koja prolaznike obaveštava da je reč o bahatom vozaču.

Vozači koji zateknu nalepnicu bahatoparkiram.com na autu na sajtu udruženja mogu da pročitaju obaveštenje da su je zaslužili time što su pomogli sporiji protok i zaustavljanje saobraćaja, ugrožavanje bezbednosti vozača i pešaka, veću emisiju štetnih gasova, lošije psihičko stanje učesnika u saobraćaju.

Bahatim vozačima se poručuje da ilustruju dubok i višeslojan nedostatak kulture i tolerancije i nude dve mogućnosti – da tuže Udruženje zbog uništavanja lične imovine i nanošenja duševnog bola ili da priznaju krivicu i podrže projekat. Tu je link ka Internet stranici Prvog opštinskog suda, a drugi link omogućava preuzimanje materijala za štampanje nalepnica "bahatoparkiram.com". BRAVO!

11 KOMENTARI

 1. Ideja je fantasticna, ali vise je onih koji se bahato parkiraju nego normalnih i vaspitanih, tako da ce akcija sporo uticati na nesavesne. Jedino ako ne shvate da posle tri nalepnice za isto su mogli tri puta da plate kaznu, pa valjda ce im uci u glavu kad se presaberu. Bravo mladi ili stari ko god da je dobro je osmisljeno.

 2. Pa… razlika izmedju onih koji se bahato parkiraju i ostalih je inace i generalno, prvenstveno vaspitanje u porodici, koje evidentno manjka u sve vecem broju slucajeva…

 3. Ideja je odlicna:) Mada po meni ti bahati pokazuju da imaju manjak kulture, da su povrsni i krajnje sebicni. Ili im je tatica “kupio” taj vozacki zajedno sa nakim novim auticem – i sad kad to sve vec imam, pa zaboga zar je bitno kako cu se parkirati.

 4. ako je neko slucajno nesto uradio – samo mu kulturno dignes brisac, da zna da je pogresio i da ne sme to vise da radi.

  ali, ako neko uporno ponavlja svinjariju u komsiluku ili negde na poslu i sl, iskustvo nalaze da je mnogo bolja praksa – kada neko parkira ko seljacina, ili zagradi 3 automobila i sl – mnogo je prakticnije OLOMITI mu auto – makar simbolicno – odvalis mu retrovizor nogom, ogrebes celo levo (suvozacko) krilo kljucem, pustis mu zadnju gumu i sl.

  pa nek posle majmunicina misli.
  srbija. zemlja prosperiteta. B-)

 5. U potpunosti podrzavam akciju !!! Jako bih volela da bar postidimo one koji su na granuci bezobrazluka, ali one najbezobraznije i najsilnije jedino Drzava moze da sankcionise DRAKONSKIM KAZNAMA,ali BEZ “pokretanja veza”.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime