AskMen: Posetite Beograd

Posle britanskog Guardiana i čuveni američki magazin preporučuje posetu Srbiji

Samo desetak dana pošto je britanski Guardian svoje čitaoce pozvao da posete Srbiju i Exit, na ovogodišnjoj listi Top 10 gradova koje ne smete propustiti čuvenog američkog magazina za muškarce AskMen našao se Beograd. Iako većina Amerikanaca koji su čuli za Beograd smatra da se radi o mestu namenjenom samo novinarima i stranim dopisnicima, AskMen proporučuje posetu novom svetskom glavnom gradu zabave. Posetite izbor za Evrosong ili za malo tvrđe Beer fest, festivale na kojima će se okupiti turisti iz cele Evrope, poručuje AskMen.
Još jedan razlog za posetu je i novoizgrađeni Kazino Beograd koji se nalazi pored reke Save u Hotelu Jugoslavija i vredi 45 miliona evra. Na 30.000 kvadrata je smešteno 25 tabli za igranje, 250 mašina i 300 zaposlenih. AskMen preporučuje da posetu planirate za Jul kada ćete u susednom Novom Sadu posetiti i Exit, jedan od najboljih festivala u Evropi koji se održava na tvrđavi iz 18 veka.
 
Pridružite se lokalcima
 
Beograd je prepun kafićima gde domaći provode vreme ispijajući kafu i pivo. E, tu su stvarno u pravu! Askmen preporučuje upoznavanje sa nama lokalcima kako bi posetili neki od klubova sa najboljim žurkama u Evropi kao što su Idiot u Dalmatinskoj, Stefan Brown u Nemanjinoj, ili Ben Akiba sa odličnim koktelima i brojnim poznatim ličnostima. Kao posebno zanimljivo mesto ističu i Podrum vina u Karađorđevoj ulici koji se nalazi u napuštenoj pećini pored Brankovog mosta. AskMen svojim čitaocima savetuje da ne propuste Adu Ciganliju, Kalemegdan i naravno Skadarliju.
 
Guardian 

Britanski dnevnik Guardian ranije je uvrstio Srbiju i Exit festival u Novom Sadu, među 12 svetskih turističkih atrakcija koje bi trebalo posetiti tokom 2008. godine. Guardian je otišao i korak dalje opisujući Exit kao odličnu alternativu čuvenom engleskom festivalu Glastonberi i navodi da je Exit prošle godine osvojio UK Festivals nagradu za najbolji evropski festival.

Baš nas zanima šta će da kažu ako Toma pobedi na izborima?

1 comment on “AskMen: Posetite Beograd”

  1. ko je taj toma…. i kakvi bre izbori??

    ovde u Los Andjelesu je toplo i nista se ne bira… o cemu pricate ovde?! 😀

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *