Čuveni kuvar, autor i voditelj Anthony Bourdain otkrio je kako mu se promenio život i kako je za samo dva dana od pečenja pomfrita postao svetska zvezda.

Imao sam 44 godine i pržio pomfrit u lokalnom restoranu. Mislio sam da je to dobra tezga u to vreme. Sa 44 godine sam odustao od svakog sna da ću ikada živeti bez dugova, da neću kasniti sa plaćanjem rata, stanarine i poreza.

I onda sam odlučio da napišem nešto, što bi moglo da zabavi ljude. Mislio sam da ću objaviti tekst i zaraditi stotinak dolara kada ga objavi neki njujorški list.

Napisao sam ga i poslao u New York Press. Urednik je rekao da mu se dopada i da će objaviti tekst. Ipak, izgleda da nije uspeo da se izbori za tekst.

Svake nedelje sam trčao do ćoška nadajući se da ću videti svoj tekst u novinama. Ali nije me bilo tamo. Ispričao sam to mojoj mami i ona mi je rekla da bi trebalo tekst da pošaljem u čuveni New Yorker.

Mislio sam da jednostavno nema šanse da mi New Yorker objavi tekst, da nema baš nikakve ni teorijske šanse.

Ipak, pod uticajem alkohola i na nagovor moje mame ipak sam poslao tekst. Mislio sam da mi se nikada neće ni javiti.

Mesec i po kasnije zvonio mi je telefon. Bio je to urednik New Yorkera koji mi je rekao da žele da objave moj tekst.

Kada je tekst izašao, potpuno mi je promenio život za dva dana.

Bio sam na sudu u poroti i kada sam izlazio dočekali su me novinari koji su hteli da čuju još o mom tekstu.

Nešto kasnije, moja bivša žena se javila na telefon i ponudili su mi 50.000 dolara da napišem knjigu. O bilo kojoj temi.

Sve se promenilo za samo dva dana…

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime