Svi znamo da je Ameriku otkrio Kristofer Kolumbo 1492. godine. Ali to možda i nije tako.

Naučnik John Ruskamp smatra da je pronašao dokaze da su to zapravo uradili Kinezi malo ranije. Tačnije pre 3.300 godina.

On je u pećinama Kalifornije, Arizone i Novog Meksika u Americi sasvim slučajno pronašao neobične simbole urezane u kamen. Na piktogramima se nalaze crteži. A onda je shvatio da ga podsećaju na kineske reči.

Pogledajte o čemu priča:

Ruskamp je hemičar u penziji i arheolog amater, i nije mu puno trebalo da pronađe vezu između piktograma i kineskog. Dokazano je da su crteži autentični i da su zaista nastali između 1.300 i 2.800 godina pre Nove ere. Zanimljivo je i da se simboli pojavljuju u različitim pećinama sasvim logičnim putem, odnosno, kao da su nastali za vreme nekog istraživanja a ne nasumično.

Naučnik kaže i da se postavka simobila uklapa u sintaksu drevnog kineskog jezika iz vremena dinastija Shang i Zhou. Nacrtani simboli predstavljaju opis događaja, precizira Ruskamp. Među njima se čak nalazi i znak slona, što ukazuje da su istraživači iz Azije zaista bili u Americi. Pošto u Americi slovona baš i nema.

Na kraju, John Ruskamp dodaje da postoje jasni dokazi o određenim genetskim sličnostima između Indijanaca i naroda iz Azije. In your face Kolumbo!