Poslovodstvo Pošte Srbije razgovaralo je u Privrednoj komori Srbije (PKS) sa predstavnicima kompanije Amazon o saradnji, saopštilo je to javno preduzeće.

“V.d. direktora JP Pošta Srbije Zoran Đorđević, izvršni direktor Nebojša Marković, direktorka Funkcije usluga Bojana Nikolić i zamenik direktora Funkcije poštanske mreže Viktor Kostić, razgovarali su sa predstavnicima globalne svetske kompanije Amazon o potencijalnoj saradnji i predstavili poslovanje”, navedeno je u saopštenju.

Na sastanku je, kako je navedeno, razgovarano o tome da cene poštarina za ovaj region budu pristupačnije i duplo niže od dosadašnjih, tako da proizvodi poručeni preko Amazon platforme budu povoljniji krajnjim kupcima.

Predstavnici Amazona su upoznati i sa zakonom po kojem su pošiljke vrednosti manje od 50 evra oslobođene od carine, uz plaćanje poreza na dodatu vrednost (PDV).

Na sastanku je razgovarano o budućnosti elektronske trgovine i saradnji Amazona i Pošte Srbije u ovom segmentu, budući da je ta američka multinacionalna tehnološka kompanija fokusirana upravo na elektronsku trgovinu.

Predstavnici Amazona borave u Beogradu na regionalnom skupu Western Balkan Regional Commercial Conference and Business-to-Business Event, koji organizuje PKS u partnerstvu sa Ambasadom SAD u Srbiji i Američkom privrednom komorom, uz podršku Komorskog investicionog foruma. izvor: beta

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime