Afro festival 2021. se odžava 26. i 27. juna u Muzeju Afričke Umetnosti. Tradicionalna godišnja manifestacija će se održati poslednjeg vikenda juna od 10 do 18 sati – uz poštovanje svih zvaničnih epidemioloških mera za zaštitu od COVID-19.

Afro festival je jedna od najznačajnijih manifestacija Muzeja afričke umetnosti koja se organizuje od 1997. godine i predstavlјa događaj koji je vremenom postao prepoznatlјiv kao jedini festival u zemlji i širem regionu koji na popularan način promoviše bogatu kulturnu baštinu i neiscrpnu kreativnost koja dolazi sa afričkog kontinenta.

Pored klasičnih muzejskih sadržaja poput izložbi i javnih vođenja, tokom Festivala se takođe organizuju predavanja i razgovori, koncerti i putopisni programi, kao i muzičke, plesne i likovne radionice za decu.

U okviru Festivala možete posetiti i tradicionalni Afrički bazar – prodajnu izložbu predmeta iz različitih krajeva Afrike: maski, skulptura u kamenu i drvetu, slikanih i bojenih tkanina, nakita, kao i dekorativnih predmetа za enterijer.

Posebno pripremljeni i aranžirani štandovi afričkih ambasada i konzulata, poznatiji pod nazivom Durbar, dočekaće sve posetioce u nedelјu, 27. juna od 10 do 18 sati. Istog dana, tačno u 12 časova, održaće se ceremonija zvaničnog obraćanja doajena Grupe afričkih ambasadora u Beogradu i ambasadora Alžira, Nj.E. Abdelhamida Šebšuba, i Marije Aleksić, direktorke Muzeja afričke umetnosti.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime