Ada Fest 2020 se održava u Ada Mall u čast ispraćaja najtoplijeg godišnjeg doba od 21. do 27. septembra. Art & music festival je svakog dana u periodu od 18 do 21 sat.

Ada Fest 2020 program

21.09.
18-19 DJ
19-21 Filip Pat – Veče latino pop standarda

Poznati muzičar Filip Pat sa svojim kolegama pobrinuće se da ljubitelji latino pop zvuka uživaju i slobodno zaigraju na predivnoj terasi ADA MALL-a.

22.09.
18-19 DJ
19-21 Novosadski duvački kvintet (flauta, oboa, fagot, horna, rog)

Novosadski duvački kvintet osnovan je 2010. godine u Novom Sadu. Čine ga Ksenija Mijatović Korom – flauta, Veronika Antunović Marić – oboa, Kristijan Boroš – klarinet, Goran Marinković – fagot i Mirko Marić – horna. Članovi duvačkog kvinteta su muzičari čije je polje delovanja veoma široko.

Tokom dosadašnje aktivnosti, kvintet je održao zapažene koncerte u zemlji i inostranstvu, nastupajući na Kolarčevom podijumu kamerne muzike, otvaranju Međunarodnog takmičenja „Anton Eberst“, Danima Vlade S. Miloševića, NEO Festivalu i drugim značajnim manifestacijama. Ansambl je sarađivao sa znamenitim inostranim umetnicima uključujući Marija Stefana Pjetrodarkija, Đanluku Marčana, Gaetana Di Baka, Norberta Girlingera, Boštjana Lipovšeka, Gordana Tudora i druge.

Novosadski duvački kvintet je osnivač i rezidencijalni sastav Festivala kamerne muzike, koji se tradicionalno održava u Novom Sadu. U ADA MALL-u izvešće najpopularnije džez standarde i napraviti veče za pamćenje ljubiteljima ovog muzičkog žanra.

23.09.
18-19 DJ
19-21 Rocher Etno Band – modern jazz, evergreen, instrumental

25.09.
18-19 DJ
19-21 Rocher Etno Band- etno mania ‘Balkanika’

Rocher Etno Band izvodi domaću etno muziku ali i drugih naroda sa Balkana i Istočne Evrope (etno/traditonal/world music) u svojim aranžmanima. Većina izvođača su vrhunski akademski muzičari, članovi Simfonijskog orkestra RTS-a. U repertoaru se nalaze i dzez standardi, latino muzika kao i instrumentalna muzika Kroke benda, koji predvodi Nigel Kennedy.

24.09.
18-19 DJ
19-21 Sveti gral – Tribute band LED ZEPPELIN & DEEP PURPLE

Sveti gral je rok grupa iskusnih muzičara koji će publici u ADA MALL-u izvesti najveće hitove legendarnih sastava Led Zeppelin, Deep Purple i drugih. Njihov program oduševiće brojne poštovaoce rokenrol zvuka.

26.09.
18-23 Wine jam – urbani vestival vina i vinske kulture

Wine jam – Sve o vinu imaćete priliku da saznate na jednodnevnom festivalu za sve one koji vole vino pružiće priliku posetiocima da u prijatnoj atmosferi degustiraju neka od najboljih domaćih vina kao i odabrane strane etikete. Kuriozitet je da program ovog dana traje do 23 sata.

27.09.
18-19 DJ
19-21 Predstava „Scene iz bračnog života“
Igraju: Tamara Krcunović i Miloš Timotijević

Predstava „Scene iz bračnog života“ – Johan i Marijana su u braku 10 godina, žive udoban život, imaju dve ćerke i uspeh na profesionalnom i privatnom planu. Johan je profesor primenjene psihologije, a Marijana advokat za razvode. Njihova veza koja, spolja gledano, deluje idealno razbija se u paramparčad kada se Johan zaljubljuje u mladu Paolu.
Istoimena serija i film iz 1978. godine, jedno je od najomiljenijijih i najgledanijih Bergmanovih dela, gde on sa velikom iskrenošću govori o sebi i svom tridesetogodišnjem bračnom iskustvu. Ingmar Bergman je uticao na čitav svet svojim remek-delima iz oblasti filma, pozorišta i književnosti. Glavne uloge tumače Tamara Krcunović i Miloš Timotijević.

ADA FEST 2020 biće održan na otvorenom prostoru uz poštovanje svih propisanih mera zaštite uz obavezno nošenje zaštitnih maski i držanje propisanog odstojanja.

Mesto susreta biće ADA MALL, Radnička 9.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime