lg

Ada Ciganlija dobija „Plavu zastavicu“

Beogradsko kupalište među najboljim plažama na svetu

Kupalište na Adi će zahvaljujući dobroj uređenosti i visokim bezbednosnim standardima ove godine dobiti prestižno priznanje za kvalitet plaže, čuvenu "Plavu zastavicu", piše Blic.

Dok su u toku pripreme za predstojeću letnju sezonu, na Adi se nadaju da će uskoro dobiti i važno priznanje Fondacije za edukaciju u oblasti životne sredine iz Kopenhagena.

"’Plava zastavica’ se dodeljuje na osnovu strogih kriterijuma, poput analize plaža, usaglašavanja kvaliteta vode za kupanje i drugih oblasti životne sredine, obrazovanja i turizma", rekao je za Blic Zoran Gajić direktor JP "Ada Ciganlija".

On je dodao i da je Ada već uspešno prošla testove i da se nada da će od ove sezone postati prvo izletište u Srbiji sa “Plavom zastavicom“ kojom se obeležavaju najbolje i najsigurnije plaže na svetu.

Tokom naredne sezone, posetioci Ade Ciganlije će moći da uživaju u brojnim sadržajima na koje su navikli, ali i u raznim iznenađenjima.

Jedinstvene replike morskih životinja u velikim dimenzijama obradovaće mnoge ljubitelje životinjskog sveta. Očekuje se i otvaranje veslačkog kluba za veslače Beogradskog univerziteta, a stariji sugrađani će moći da se druže sa doktorkom Nadom Macurom svake druge subote.

Kao i svake godine, bezbednost na kupalištu je prioritet.

"Spasilačke ekipe se uveliko spremaju za sezonu. U okviru kampanje ‘Zaplivaj sigurno’ obišli smo sve srednje škole u gradu i trudili smo se da maturante obučimo da se odgovorno ponašaju na kupalištu", rekao je Zoran Gajić.

Ostavite Komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *