7. Da zalupiš slušalicu iz sve snage


photo: imgur, sidney stokoe
Vaša deca nikada neće osetiti to zadovoljstvo da nekome odbruse sve preko telefona i onda slušalicu iz sve snage drmnu o telefon. Naravno, uvek će moći da spomenu bližu i dalju rodbinu svima preko telefona, ali sasvim sigurno neće drmnuti svoj novi dragoceni iPhone o sto.

I zato ćemo frustracije lečiti mrzovoljnim licima, alkoholom i depresijom. Što ne obećava baš previše… A ovo je tek početak stvari bez kojih ostajemo!

6. Otkrićete u pola osam

Da niste možda primetili na domaćim televizijama tužne pokušaje da vam privuku pažnju. Znate ono – u Dnevniku u 19:30 otkrićete koga su žandari pretukli na ulici…

A ti onda odeš na net i otkriješ odmah o kome se radi. A vidiš i snimak, ostaviš komentar, posvađaš se sa svima, otkriješ povezane vesti i teorije zavere na tu temu. I to pre 19:30. I onda naravno ugasiš TV i više ga nikada ne upališ. Zato što su ovu tehniku koristili u sedamdesetih i tada je bila totalno ok. A danas je malo smešna ipak…

5. Zauzet signal

Verovatno ste i vi shvatili da su fiksni telefoni postali pomalo nepotrebni. I biće sve više. I tako ćete umesto TU TUUU, TU TUUU, čuti samo ono iritirajuće – mobilni pretplatnik trenutno nije dostupan. Ma teraj se bre…

4. Čekanje pesme


simon evans
Sećate se kaseta? Nekada davno najveće zadovoljstvo koje ste mogli da iskusite je da na radiju čujete omiljenu pesmu. I ako ste imali spremnu kasetu uspeli ste da je snimite na vreme. E pa danas više nemamo čak ni to zadovoljstvo, pošto je tu jebeni Youtube na kome možete da čujete sve što poželite kada god poželite. Izem ti zadovoljstvo.

3. Laganje


moose hart
Sećate se onih dana kada ste lepo mogli da se odmorite od svih. Ako vam se nije pričalo niste pričali. I uvek ste mogli da se vadite na to da ste stvarno zvali nekoga ali eto, nije se javljao. Mora da je izašao do prodavnice ili nije čuo telefon. A kako će to da proveri? Pa nikako naravno. Eh te osamdesete, to je bilo vreme.

Danas, zahvaljujući mobilnim telefonima, identifikaciji poziva, sekretaricama i porukama više niko nikada neće moći da se sakrije od drugih. A da pritom ne ispadne socijalno neprilagođen, ili potpuno lud.

2. Blaženo neznanje


graham reznick
Da li se možda u vašoj dugoročnoj memoriji kriju sećanja na to bezbrižno vreme kada niste znali sve. Kako je to bilo dobro. Kada niste istog trenutka znali šta se dešava na ulicama, kada vam vesti nisu stizale na sve moguće ekrane oko vas skoro trenutno. Do pre dvadesetak godina smak sveta je mogao da počne dve ulice od vas i to biste otkrili pa recimo sledećeg dana kada uzmete novine.

I pravo da vam kažemo rado bismo se vratili u to vreme samo da možemo…

1. Krađa naučnih radova

Da su naši političari živeli u prošlosti imali bi po 3 doktorata i nekoliko mastera pride. I baš niko ne bi shvatio da su plagijatori koji su pokrali tuđe radove i sve prepisali iz knjiga. BEZ NAVOĐENJA IZVORA.

E pa vidite, ranije to stvarno nije bio problem. Samo nađete nešto što se tiče vaše teme, uzmete onu pisaću mašinu i udri po slovima. Zadovoljstvo? Neprocenjivo. Pogotovo što vas niko nikada nije provalio. A i kako bi?

Danas čak imate i program koji automatski analizira naučne radove i navodi plagirane delove. Više im ništa nije sveto!

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime