1. Voleo je medvede

Timothy Treadwell je obožavao medvede. Ali problem je bio što medvede nije mnogo briga za ljude koji vole medvede.

Timmy je obožavao životinje još kao dete. A kao odrasla osoba provodio bi vreme družeći se sa medvedima u divljini na Aljasci. U svoj toj ljubavi zaboravio je jednu bitnu stvar – medvedi su opasni.

A onda je 2003. naišao na velikog grizlija koji nije čuo za njegovu ljubav, napao ga je i ubio. Sve je snimljeno kamerom.

2. Udavio se na zabavi spasilaca

Na leto 1985. u New Orleansu održana je zabava na bazenu kojoj je prisustvovalo više od 100 spasilaca i još 100 gostiju. I pored toga, čak četiri aktivna spasioca su bila zadužena za sigurnost.

Verovatno mislite da bi trebalo da budete pravi maler da se udavite na takvoj žurci.

E pa upravo to je uspeo 31-godišnji Jerome Moody. Njegovo telo je pronađeno u bazenu tek na kraju zabave. Nikome nije jasno kako mu je to uspelo.

3. Bilo mu je suđeno

Pošto su ga osudili zbog seksualnog napada i ubistva, Michael Anderson Godwin je 1983. čekao izvršenje smrtne kazne električnom stolicom. Ipak, kazna mu je smanjena na doživotni zatvor.

A onda je jedne noći sedeo na mokroj, metalnoj wc šolji u zatvoru sa slušalicama koje je spojio na TV. U jednom trenutku je došlo do kratkog spoja pa je nastradao na “električnoj stolici” koju je sam napravio.

4. Borac protiv pojaseva

Tip iz Nebraske po imenu Derek Kieper se borio protiv pojaseva u automobilima, tvrdeći da postojeći zakoni o obaveznom korišćenju narušavaju ljudske slobode. O tome je napisao i kolumnu. Samo četiri meseca kasnije, poginuo je u saobraćajnoj nesreći. Dvoje prijatelja sa kojima je bio u autu su preživeli. Imali su zavezane pojaseve. On nije.

5. Stvarno dobar advokat

Clement Vallandighan bio je stvarno dobar advokat. Tokom 1981. svog klijenta je oslobodio optužbi za ubistvo. Međutim, sam je nastradao. On je tvrdio kako se žrtva slučajno upucala u klečećem položaju. A dok je sve objašnjavao upucao se u sudnici. Nije preživeo. Ali je njegov klijent oslobođen. Valjda je vredelo.

6. Neuništivo slatko

Advokat Garry Hoy je svojim gostima pokazivao novi prozor sa neuništivim staklima. Garry se zaleteo u prozor i izleteo kroz njega. Poginuo je na licu mesta. Ipak, staklo se ni pri padu nije razbilo, dok je ceo prozor izleteo sa sve okvirom.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime