6. Istorija i Visoki Dečani

Pre nego što počnemo da se bavimo modernim svedočanstvima o neidentifikovanim ledećim objektima (NLO) vratićemo se malo u prošlost.

Brojni su istorijski dokumenti koji na neki način ukazuju na postojanje drugih civilizacija. Recimo tu su crteži iz pećina na kojima se nalaze bića koja podsećaju na današnje astronate. U Bibliji, jevrejski prorok Ezekiel priča o božjim kočijama koje neki tumače kao svemirski brod.

 

Naravno, tu je i crtež u našem manastiru Visoki Dečani za koji mnogo misle da predstavlja svemirski brod.

 

Čak je i čuveni autor Erih fon Deniken smatrao da je ova ikona nastala daleke 1335. godine dokaz o postojanju drugih civilizacija koje su nas posećivale. Pristalice ove teorije posebno ističu aerodinamičan oblik letelica kao nesumnjivi dokaz da su one zaista postojale.

A sada pređimo sada na novije slučajeve.

5. Los Angeles za vreme rata

Verovatno najpoznatije masovno viđenje NLO se dogodilo 1942. godine na nebu iznad Los Angelesa u Americi. Sve je počelo kada je na radaru primećen neidentifikovani objekat 120 milja od obale. Brzo je nestao, ali se onda iznad grada pojavilo čak 25 letelica koje su se kretale velikom brzinom. Vojska je pucala na njih, ali bezuspešno.

Svedoci kažu da su projektili čak pogodili neke od letelica, ali bez ikakvog efekta. A onda, kako su došle tako su i nestale. Zvanično je saopšteno da je to bio meteorološki balon (a šta drugo). Naravno, niko nije poverovao u tu priču, a na stotine svedoka je tvrdilo da tako nešto nikada nisu videli.

4. Leteći tanjir Kennetha Arnolda

U blizini Mount Rainiera u državi Washington 1947. godine pilot Kenneth Arnold primetio je devet nepoznatih letelica u blizini aviona. Kretale su se velikom brzinom a njegovu priču je potvrdio još jedan svedok.

Kenneth je rekao da su letelice izgledale kao leteći tanjiri. I tada se ovaj izraz brzo proširio i postao jedan od najčešćih opisa i naziva za NLO i danas.

3. Rozvel, Novi Meksiko


angel schatz
Sasvim sigurno najpoznatiji incident sa vanzemaljcima se dogodio u mestu Rozvel u Novom Meksiku. I ni danas nije jasno šta se zapravo desilo.

Dakle, sve se odigralo u leto 1947. godine. William Brazel, radnik na farmi Foster, pronašao je neobične olupine nedaleko Rozvela na koje gotovo da i nije obraćao pažnju sve dok nije čuo sve brojnije glasine o padu letećeg tanjira u blizini. I vojska je u tom trenutku potvrdila javno te informacije. Brazel se vratio do olupine i pokupio delove. Ipak, brzo dolaze vladini ljudi, sve čiste i naravno kažu da je pao meteorološki balon.

Priča se ubrzo zaboravila, ali samo do 1978. godine kada je nuklearni fizičar Stanton Friedman intervjuirao Jesse Marcela, oficira koji je prvi stigao na mesto pada. On je rekao da je sasvim siguran  da su tada pronašli nešto sa neke druge planete. Ubrzo su se javili ostali brojni svedoci koji su videli NLO pre samog incidenta. I ne samo to već i svedoci navodne autopsije tela vanzemaljaca.

Sumnje samo podgrevaju i česte promene u službenim izvešćima vlade SAD oko toga što se “stvarno” dogodilo, uz brojne nedoslednosti u dokumentima.

2. Otmica Hillovih

Barney Hill je 1961. godine vozio auto i vraćao se sa ženom kući, blizu Nijagarinih vodopada. A onda je primetio da njihov auto prati neka nepoznata letelica. Stali su i izašli da bi čuli glasan zvuk. Onda su se probudili u 5 ujutro sledećeg dana 60 kilometara udaljeni od mesta gde su se zaustavili. Nisu imali pojma šta se desilo.

Ali nisu imali mira pa su otišli kod hipnotizera i pod hipnozom ispričali kako su ih oteli vanzemaljci, koji su izvršili medicinski pregled. Zanimljivo je da su se njihove priče savršeno uklapale. Oboje su nezavisno opisali vanzemaljce kao bića sivih tela, velkih glava i izduženih ekstremiteta. Ipak, najčvršći dokaz njihove priče je bila zvezdana mapa koju su vanzemaljci pokazali Betty Hill. Nakon rekonstrukcije karte po njenom sećanju, tačno je određen položaj sazvežđa Zeta Reticuli odakle su vanzemaljci navodno došli.

1. Belgijski incidenti


val astraverkhau
Poslednji veliki incidenti su se desili 1989. i 1990. godine u Belgiji, kada je sve videlo čak 13.500 ljudi. Svi kažu da su videli nepoznate letelice, visokih manevarskih sposobnosti i velike brzine.

Čak je i vojska u jednom trenutku poslala dva aviona F-16 na NLO. Piloti su videli letelicu na radaru pre nego što je nestala velikom brzinom. Belgijsko vazduhoplovstvo i dalje ne zna šta se dešavalo u tih pet meseci.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime