1 Svetske migracije

View post on imgur.com

Globalni protok izbeglica, od 2015. godine. Na karti svaka crvena tačka predstavlja 17 izbeglica koji dolaze u neku zemlju. Žute tačkice predstavljaju ljude koji beže iz svoje domovine.

2 Teroristički napadi

View post on imgur.com

Podaci o terorizmu EarthTimelapsea sežu sve do 1984. Što je crveni krug veći, to je veća količina terorističke aktivnosti u određenom području, odnosno više je poginulih u samom napadu.

3 Šta smo zapalili

View post on imgur.com

Podaci iz 2016. pokazali su koliko zapravo svet gori i koliko se oslobađa Co2.

4 Nova HIV širenja

View post on imgur.com

Najsvetlije tačke ukazuju na otprilike 1.000 novih slučajeva. Tamnije tačke ukazuju na 100.000 novih slučajeva. Kasnih 90-ih godina imali smo najgore pandemije HIV-a u istoriji, sa najvećim porastom na 3,47 miliona novih infekcija 1997. godine. U 2014. godini zaraženo je 2,1 miliona osoba. Ukupno 37 miliona ljudi živi s aHIV / AIDS-om širom sveta.

5 Nestabilnost gradova

View post on imgur.com

Godine 2015. Institut Igarapé rangirao je svetske gradove na osnovu njihove nestabilnosti.

Najnestabilniji gradovi uglavnom su bili u Africi i Bliskom Istoku, u zemljama poput Somalije, Avganistana i Iraka.

Nestabilni gradovi ne nude jednakost, sigurnost, olakšan pristup zdravstvenoj zaštiti ili odgovarajuća sredstva svojim građanima.

6 Gozajnost

View post on imgur.com

Podaci iz 2013. pokazuju da je u mnogim zemljama procenat gojaznosti preko 30 posto. Pre 30 godina postojala je samo jedna zemlja u tom rasponu.  photo: Earth TimeLapse

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime