5. Super-heroj spasio nevine, ali…

Baš kao u filmovima Phoenix Jones je odlučio da stvar uzme u svoje ruke i protera kriminal i zle momke iz svog grada! U suštini to vam je najbliže super heroju što ćete videti u pravom životu, pošto Phoenix ima specijalno odelo, gomilu gedžeta i muda veća od Kipa Slobode.

I tako je on jedne večeri obilazio predgrađe Sijetla kada je na ulici video masovnu tuču i nevine ljude koji pokušavaju da pobegnu od napasnika. I onda je kao i svaki super heroj izvadio suzavac, sve ih isprskao, olešio od batina i zaustavio nasilje.

Doduše, malo se iznenadio kada je saznao da su oni samo igrali na ulici u miru i ljubavi. Pa je momentalno i uhapšen. A uz to mu je otkriven identitet, dobio je otkaz i zabranu prilaska deci sa kojom je radio preko dana. Tako se priča o super herojima ne završava u filmovima.

4. Spasao decu od ajkule a onda…

Paul Marshallsea se odmarao na plaži u Kvinslendu u Australiji. A onda je stvarno velika ajkula doplivala do obale. Pošto je u vodi bilo dece Paul je uskočio u vodu i svojim telom branio decu. Na sreću, ajkula je bila sita a ovaj heroj je postao poznat u celoj zemlji do večeri. A to nije bilo baš dobro za njega pošto je snimak herojskog dela video i njegov šef. Vidite, Paul je prijavio da je na bolovanju a otišao je na plažu. I šta se desilo? Pa dobio je otkaz naravno!

Neki dušebrižnici su ga čak optužili i da je maltretirao nevinu ajkulu hvatajući je za rep.


3. Uhvatio lopova, ali zamalo

Timothy Hombs se vraćao kući kada je shvatio da je bicikl njegovog sina ukraden. Preduzimljivi otac je ušao u kola, zapravo ogromni kombi i krenuo u potragu za lopovom. A onda ga je i video par ulica dalje. I šta je uradio? Pa ono što bi svaki ćale sa viškom testosterona uradio. Odvalio kolima lopova na biciklu.

Pogađate da to nije bio lopov, da bicikl nije ni ukraden i da ovaj jadnik nije uradio ništa loše. Samo se našao na pogrešnom mestu u pogrešno vreme.

Policija je odmah uhapsila ovog heroja, ali na sreću niko nije ozbiljno povređen u akciji.

2. Baš kao Batman


photo
Pošto se Matthew Argintar penzionisao iz armije, shvatio je da još uvek može da služi svojoj zemlji. Onda se obukao kao Batman i ljude na parkingu pitao da li im je potrebna superherojska ili neka druga pomoć. I nije im trebala. Zapravo su uznemireni građani zvali policiju. Argintar je ubrzo uhapšen sa optužbom za ilegalno posedovanje lisica. Put u pakao popločan je dobrim namerama…

1. Profesor osuđen zbog časa na Kalemegdanu


wikimedia
Evo i jednog našeg super heroja, koji to zaista i jeste! Zoran Pavlović, profesor istorije u OŠ „Despot Stefan Lazarević” je doveo decu sa Kosova na Kalemegdan gde im je održao kratko predavanje o istoriji čuvene tvrđave u našem glavnom gradu.

A onda su mu prišli iz turističke inspekcije i pitali da li ima dozvolu za turističkog vodiča. "Objasnio sam da se ne bavim turizmom, da me je škola uputila… Insistirali su da naprave zapisnik. Nije mi bilo jasno zašto me legitimišu", prepričava Pavlović.

I na kraju, njegovo herojsko delo se završilo tako što ga je Prekršajni sud u Beogradu proglasio krivim jer je "pružao usluge turističkog vodiča, odnosno informacije o kulturno-istorijskim karakteristikama lokaliteta", za šta nema dozvolu. Naloženo je da škola plati sudske troškove.

 

Pa vi samo probajte da ispričate nekom o istoriji Srbije sledeći put ili ne daj Bože uradite nešto super-herojsko.