4. Igra za zaposlene: Ko sledeći dobija otkaz


sara ashley
Igre na poslu obično mogu da budu zabavne. Pogotovo kada postoji neki nagradni fond.

Ali kompanija QC Mart nije baš dobro shvatila kako to funkcionište. Pa su u nameri da motivišu zaposlene da rade više i bolje tako što su napravili kladionicu: Pogodi ko sledeći dobija otkaz.

Ne tako davne 2011. godine na ovu genijalnu ideju je došao vlasnik firme William Ernst. I poslao pismo svim zaposlenima tražeći da otkriju najlošijeg radnika. Trebalo je da pošalju i sve greške svojih kandidata. Pobednik je dobijao nagradu od 10 dolara.

Nesrećni radnici su mislili da je sve šala. Ali kada su shvatili da nije, mnogi su lepo dali otkaz. A Ernst je popio tužbu za maltretiranje zaposlenih.

3. Trener organizovao pucnjavu

Početkom devedesetih pucnjave u škola su počele da uzimaju maha iz nekog razloga.

A onda se u novembru 1993. godine dogodila još jedna u kojoj se školski trener Dale Christensen hrabro suprotstavio naoružanom učeniku i bio upucan.

Svedoci su naravno pozvali policiju. Pre nego što su videli da je krv bila kečap a ni pištolj nije bio pravi. Christensen kaže da je cela ideja bila da privuče pažnju učenika pred veliku utakmicu. "Hteo sam da se zapitaju šta bi sve hteli da urade za svoj tim."

Jasno vam je da uprava škole i roditelji nisu bili ni malo oduševljeni kada su saznali za lažnu pucnjavu.

Na kraju je podneo ostavku. Ali je u svoju odbranu rekao da je sličnu foru izveo svojoj ženi i da je sve prošlo sasvim ok.

2. Da li biste se tetovirali za firmu?

Ljudi se tetoviraju iz različitih motiva. Da bi imali više seksa. Iz ljubavi. U trenucima pijanstva.

A na listi motiva teško da može da se nađe ljubav prema firmi u kojoj radiš.

Ali vlasnik kompanije Rapid Realty je 2013. godine ponudio bonuse svojim zaposlenima. Svako od njih 800 ko istetovira logo firme dobija povišicu od 15 posto.

Do sada je čak 50 posto njih pristalo na tu ludost. Među njima i jedan tip koji je pre toga bio zaposlen samo mesec dana.

Možda smo staromodni, ali nekako nam se čini da je ovo još gore nego da istetoviraš ime devojke sa kojom si se smuvao prošle noći.

1. Sve za utakmicu

Srednjoškolske utakmice klincima baš znače puno. Toliko da je jedan trener u američkoj provinciji upao u školu Marion High School u Jasperu i iscrtao gomilu uvredljivih grafita.

Što je protivničku ekipu dodatno ujedinilo pa su ubedljivo pobedili.

Onda je otkriveno da je trener krivac za štetu od 7.000 dolara. Uz to je na svom telefonu imao gomilu fotografija koje su dokazivale vandalizam. Izgleda da nije baš bistar…

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime