4. AIDS je nastao u laboratoriji

wikimedia

Još od osamdesetih i početka epidemije AIDS-a, mnogim ljudima je tu nešto sumnjivo. Tako ste verovatno i vi čuli bar 1000 puta da je virus napravljen u laboratoriji i namerno pušten. Kako bi se smanjila populacija u Africi na primer. Ili gej populacija. A ko je to uradio? Pa Američka vlada. Ili zle korporacije. Kako KO? Nego da možda i vi ne verujete u tako nešto?

E pa imamo dobru i lošu vest. Teorija zavere zaista postoji.

Ali ne kao što vi mislite.

Početak priče se krije u jeku Hladnog rata. Procenjuje se da je osamdesetih godina Sovjetski Savez i posebno KGB trošio oko 3 milijarde dolara godišnje na propagandu protiv Zapada. Jedan od ciljeva je bio da se među građanima poljulja poverenje u vlast i demokratiju.

A jedan od uspešnijih projekata je bila i Operacija INFEKTION.

U okviru koje su izmislili da iza AIDS-a stoji Vlada SAD.

Upravo KGB je prvi plasirao informacije o tome kako se AIDS pojavio baš tamo gde je Američka Vojska testirala svoje biološko oružje. Lažne vesti su se našle u medijima koje su kontrolisali Sovjeti. A onda su citirali sami sebe prenoseći vesti iz jednih u druge medije, kako bi sve delovalo kao da je ta vest sasvim istinita i zapravo svima poznata.

Da sve bude pomalo ironično, kada se AIDS ozbiljno proširio po Rusiji, njihovi naučnici su konsultovali američke istraživače kako bi se konsultovali o tretmanima lečenja. Što je bilo zaista pomalo neobično pošto su svi uveliko verovali da upravo Amerikanci stoje iza svega. Ali bilo je kasno…

Mislite da je to zapadna propaganda? E pa vidite, bivši direktor KGB-a i ruski premijer Jevgenij Primakov je 1992. to sam priznao. Čitajte dalje…

3. Templari i masoni vladaju svetom

wiki: said tanshine

Čak i da niste pročitali Da Vinčijev Kod verovatno i vi znate da Templari vladaju svetom. Ili Masoni. Iluminati. Kako ih već zovete u vašem društvu.

Ovo je priča.

Vitezovi Templari su zaista postojali. Bili su deo Krstaša u pohodu na Jerusalim. I nisu baš bili toliko dobri vitezovi koliko su bili dobri bankari.

Ali kako su od običnih bankara došli do reputacije zlih vladara sveta iz senke?

Mnogo jednostavnije nego što mislite.

Templari su kontrolisali tokove novca i vrlo brzo se obogatili. Toliko da su pozajmiljali pare i vladarima. Recimo francuskom kralju Filipu. Na veliko pozajmljivali!

Koji je umesto da lepo vrati dug smislio nešto mnogo bolje. Proglasio je Templare jereticima, obožavaocima đavola, seksualnim pervertima. I još par stvari pride. Onda ih je pohapsio, mučio da bi sve priznali i na kraju poubijao.

Papa je poslao svoje predstavnike da zaštite Templare, ali je Filip uhapsio i kardinale. Onda je Papa shvatio da je vrag odneo šalu pa je zaboravio na celu priču kako bi sačuvao svoju glavu.

Na kraju, ostala je legenda o misterioznim Templarima. Koji uopšte nisu misteriozni. Ali su bili vrlo bogati. Na pogrešnom mestu u pogrešno vreme.

2. Klimatske promene su izmišljotina

wiki: lokantha

Većina ljudi zdravog razuma zna da su klimatske promene realnost. Ne treba baš da budeš genije da bi shvatio da je zaista sve toplije. Zbog čega se i Zemlja suočava sa novim velikim izumiranjem vrsta na našoj planeti.

Ali ima i onih koji misle da je to sve obična izmišljotina. A i ako je toplije, mi svakako ni ne možemo baš ništa da uradimo povodom toga.

Zapravo iza svega stoji naftna industrija i njihove fiktivne organizacije. Recimo American Enterprise Institute.

E pa oni su pre par godina dobili po milion dolara od ExxonMobil i Koch Industries. A onda i obavili neko istraživanje i zaključili da naučnici koji izučavaju klimatske promene samo plaše ljude. I da bi svi trebalo da se opustimo, napunimo rezervoar do vrha i lepo odemo da se provozamo i malo iskuliramo celu priču.

Oni naravno nisu jedini. Postoje različite organizacije koje sprovode plaćena istraživanja kako bi nas ubedili da fosilna goriva uopšte nisu problem. Ili bilo šta što odgovara naručiocima istraživanja.

Jasna vam je poenta.

1. Zli jevreji vladaju svetom

Mislite da je Hitler sam smislio da Jevreji vladaju svetom zbog čega ih treba uništiti? Zapravo i on je bio tupava žrtva obične izmišljotine.

Verovatno ste čuli ste za spis po imenu Protokol Sionskih Mudraca?

U njemu su navodno zabeleženi detalji o tajnom sastanku Jevrejskih vladara iz senke.

Ali moramo da vas razočaramo. Rukopis je običan faksifikat nastao u 19. veku.

Sve je po svemu sudeći osmislio Pyotr Rachkovsky, šef Ohrane, tajne policije iz vremena carske Rusije. Ideja je bila da se zaistave komunisti. Ruski špijuni u se infiltrirali u različite grupe širom Evrope kako bi pratili njihove revolucionarne planove. A onda su došli na još bolju ideju: da naprave dokument koji bi sve komuniste trebalo da ubedi kako su samo izmanipulisani od strane Jevreja. Sasvim jasno, ni jedan revoluconar ne voli da bude samo bedni pijun u rukama bilo kog moćnika.

Ali plan nije baš uspeo, pošto su nekoliko godina kasnije u Oktobarskoj revoluciji komunisti došli na vlast. A pride se dogodio i Holokaust nešto kasnije. Iako je praktično ODMAH bilo jasno da je reč o falsifikatu Prokol Sionskih Mudraca ostao omiljeni pamflet za sve idiote od Hitlera pa do danas.

Inače o Protokolu je pisao i Danilo Kiš u svom delu Knjiga Kraljeva i Budala analizirajući njeno poreklo i motive.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime