1.

View post on imgur.com

flickr: Rene Schwietzke
Za vreme terorističkih napada 11. septembra nebo iznad Sjedinjenih država je bilo zatvoreno. Zato su mnogi međunarodni letovi preusmereni na aerodrome u Kanadi. Jedan od njih je bio Gander u Njufandlendu. Mestašce sa samo 10.000 stanovnika je za nekoliko sati neočekivano primilo neočekivanih 6.500 putnika. A onda su ih meštani ugostili u svojim kućama, nahranili i smestili. Doktori su besplatno pomagali svima. Na kraju, putnici su iz zahvalnosti skupili 1.5 miliona dolara i napravili fond za školovanje mladih iz ovog gradića.

2.

View post on imgur.com

flickr: victor pamplona

Posle terorističkog napada u Bostonu, mnogi maratonci su istrčali još 2 kilometra i posle cilja. I to do Massachusetts General Hospital kako bi dali krv.

3.

View post on imgur.com

wikimedia: Paul Cardin – Special Projects IR

U avgustu 2005. godine let AirFrace 358 je izleteo sa piste u Torontu. Avion se zaustavio pored auto puta i zapalio. Putnike su do aerodroma prevezli vozači koji su se zatekli na auto putu.

4.

photo: facebook

Širom gradova Srbije ovih dana možete da vidite Kuke Dobrote. Na njima ćete pronaći čistu hranu i odeću.

5.

View post on imgur.com

photo: @kimseyokmu, via telegraph.co.uk

Jedan turski par se venčao tako što su ceo dan obroke na svom venčanju služili izbeglicama iz Sirije. Pare za hranu su dobili od svojih gostiju kao poklon za venčanje.

6.

View post on imgur.com

Foto: Twitter Screeshot/Sarah Mattison

Posle terorističkih napada u Parizu svet je pokazao solidarnost sa Francuskim narodom.

7.

View post on imgur.com

foto: RTS

Baš kao i Beograd.

8.

View post on imgur.com

Istovremeno, jedan musliman je stajao na ulicama Pariza uz poruku: “Ja sam musliman i govore mi da sam terorista. Ja verujem tebi, da li ti veruješ meni. Ako mi veruješ zagrli me”. Desilo se ovo na snimku.

9.

View post on imgur.com

flickr: stephen rees

Posle napada u Bostonu članovi foruma Reddit širom sveta su se organizovali i slali besplatne pizze u bolnice i policijske stanice. Pošto je bilo zaista puno ljudi koji su hteli da plate pizzu, na kraju su besplatan obrok slali svima u Bostonu.

10.

photo: jelena milić, facebook

Na slikama je Jelena Milić iz Beograda, zajedno sa Sirijskom porodicom koju je prošle godine na nekoliko dana primila u svoju kuću, pomogla im da se odmore, okupaju, okrepe i nastave svoj put.

11.

View post on imgur.com

Za vreme katastrofalnih poplava u Srbiji 2014. godine među prvima su pomoć poslali upravo susedi sa Balkana.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime