Severnokorejski diktator jedna je od najzagonetnijih ličnosti a svetu. Ali postoji nekoliko stvari koje se ipak znaju o Kim Jong Unu. Recimo da je išao u internat u Švajcarskoj. I dok čekamo rasplet da li će ludak započeti nuklearni rat, evo šta kažu njegove kolege iz škole.

1. Obožavao je svoje Džordanke

Kao dete verovatno nije ni sanjao da će jednog dana postati dobar prijatelj sa NBA legendom Dennisom Rodmanom. Ali je već bio opsednut košarkom, posebno Chicago Bullsima. Jako je voleo Air Jordan patike od kojih se nikada nije odvajao.

2. Imao je nadimak

U školi nije bio pod pravim imenom porodice diktatora već su ga zvali Pak Un.

3. Imao je svoju svitu

Kim je u ipak i u Švajcarskoj živeo vrlo specifičan život. U svakom trenutku dana i noći, manji broj Korejaca se nalazio oko Kima. Izgledali su kao sluge, asistenti i telohranitelji.

4. Previše je pričao

Kim je i pored mera predostrožnosti otkrio ko je. Kolege mu prvo nisu verovale.

5. Mrzi hladne špagete

Jednom su prijatelji došli kod njega na ručak a on je odlepio zato što su mu poslužene hladne špagete.

6. Obožavao je trenerke

Kim se obačio u trenerke. Voleo je Nike koje je nosio čak i školu.

7. Nije baš bio najbistriji

Iako je bio dve godine stariji od ostalih kolega iz razreda, zbog slabijeg poznavanja nemačkog jezika retko je dobijao dobre ocene. Na prvoj godini školovanja sa nastave je izostao 75 dana, a druge godine 105 dana zbog čega je pao iz svih prirodnih predmeta. Smatrali su da nije baš pametan.

8. Pretrpavao se sirom

Kim je u Švajcarskoj razvio velik apetit i ljubav prema gastronomskim bahanalijama. Posebno je voleo sireve. Navodno sada ima 40 kila viška upravo zbog sireva.

9. Voleo je akcione filmove

Nije se mnogo družio pa je često večeri provodio pred televizorom. Kad nije gledao košarku, pratio je akcione filmove. Posebno je voleo one sa Jackyjem Chanom.

10. Nestao je

Kim je samo nestao iz internata 2000. godine.