Iako su pametni telefoni odavno integrisali većinu funkcija koju imaju napredni media plejeri ovi uređaji još uvek bez većih problema nalaze put do velikog broja kupaca. Najbolji primer za to su iPod plejeri kompanije Apple koji već 13 godina egzistiraju na tržištu i okupljaju na milione i milione korisnike. Po čemu se oni izdvajaju od drugih i šta je to što ih čini posebnim? Na ova i još neka pitanja potražili smo odgovore za vas…
 
Dizajn

Apple u svojoj ponudi trenutno ima četiri iPod plejera (iPod shuffle, iPod nano, iPod classic i iPod touch) koji je svaki na svoj način moderno dizajniran i što je jako zanimljivo svaki od njih uživa ogromnu popularnost korisnika. Ljudi iz Apple-a su mnogo vremena uložili u njihovo dizajniranje, a iz generacije u generaciju iPod plejeri izgledaju sve lepše i privlačnije. Ono što je za sve iPod-e zajedničko bar kada je reč o dizajnu jesu svedene linije i maksimalna elegancija, što ih je i izdvojilo iz mase – kao apsolutno posebne!

Izrada

Kao i ostale Apple-ove proizvode, tako i iPod-e krasi izuzetna izrada, po kojoj se definitivno izdvajaju od ostalih na tržištu. Svi su napravljeni od aluminijuma i nisu zahtevni za održavanje. Dizajneri iz Apple-a su ih osmislili tako da budu i veoma lagani, pa ih nećete ni osetiti u džepu od farmerica i košulje.

Funkcionalnost

Velika prednost Apple-ovih iPod plejera se krije u njihovoj funkcionalnost i upravo zbog nje mnogi korisnici ove plejere smatraju za najjednostavnjim i najpraktičnijim za korišćenje. U osnovi cela priča o lakoći korišćenja je vezana za besprekornu spregu (optimizaciju) između hardverske i softverske konstrukcije.

Mogućnosti

Većina korisnika od media plejera očekuje svašta, a Apple je uspeo da u svoje media plejere implementira najpopularnije operacije (gledanje filmova, slušanje muzike, igranje igrica…), pa čak i da ode korak dalje, što se najbolje može videti na novom iPod touch-u. Pomenuti je zapravo najbolji media plejer na svetu i ima preko 300 aktivnih funkcija, što morate priznati je veoma impozantno.

Velika radna autonomija

Apple je u sve svoje plejere ugradio posebno osmišljene baterije koje nude veoma velike radne autonomije, tako da satima i satima korisnici mogu uživati u najrazličitijim zabavnim sadržajima. Pored toga iste se veoma brzo pune, što znači da uživanjima nema kraja.

Skromna, ali vrhunska prateća oprema

Svi koji koriste Apple-ove uređaje znaju da Apple nije baš blagonaklona kompanija kada je prateća oprema upitanju, ali ono što se dobije uz proizvode je vrhunskog kvaliteta. Konkretno, aktuelni media plejeri ovog proizvođača dolaze sa odličnim EarPod slušalicama, koje su daleko ispred onih koje se nalaze u plejerima konkurentskih proizvođa. Pored njih, tu je i novi Lightning konektor sa kojim se nekoliko puta brže transferuju informacija sa računara na iPod-e.

iTunes

Iako mnogi korisnici misle da je iTunes softver potpuno nepotreban iPod plejerima, bar kada je upitanju sinhronizacija sadžaja, mi smo mišljenja da on ipak ima veoma bitnu namenu. Preko njega se brzo, lako i jednostavno može transferovati i sortirati sadržaj, ali i upravljati najrazličitijim funkcijama. Ujedno preko iTunes aplikacije se mogu kupovati pesme, filmovi, igrice i druge aplikacije iz iTunes prodavnice, a baza sadržaja koju poseduje ista je impozantna.

iOS

Veliki broj ljubitelja Apple-ovih mobilnih gedžeta iste voli ponajviše zbog iOS mobilne platforme koja je skoro sedam godina jedna od najboljih. Na njoj i njenim modifikovanim verizijama rade i iPod plejeri i zahvaljujući njoj isti su u stanju da odrade neverovatne stvari. Aktuelna verzija iOS (iOS 6) platforme donosi preko 200 novih funkcija uključujući i Siri – inteligentnog asistenta koji vam pomaže da dođete do odgovora na različite upite.

Dobra povezivost

Apple-ovi iPod plejeri su poznati po zavidnom nivou konektivnosti koju nude, a najjači u ponudi (već više puta spomenuti iPod touch) poseduje i Bluetooth i WiFi konekcije za bežičnu komunikaciju i bežični transfer podataka. Zanimljivo je da danas ne postoji uređaj koji nije prilagođen bežičnoj ili žičnoj komunikaciji sa pomenutim medija plejerima (prvenstveno mislimo na iPod nano i iPod touch).

Odlični za zabavu, nezamenjivi za muziku

Pored vrhunske reprodukcije zvuka iPod media plejeri donose i pregršt druge zabave, poput gledanja filmova, pregleda fotografija i igranja igrica. Najsnažniji iPod u ponudi (iPod touch) konkretno ima preko 300 različitih funkcija, među kojima se posebno izdvajaju brzo i lako surfovanje internetom, mogućnost instalacije različitih aplikacija za iOS platformu i uživanje unajrazličitijim multimedijalnim sadržajima.

Više o iPod plejerima možete saznati na sledećim adresama:

Apcom, www.apcom.rs

Apple, www.apple.com

iStyle, www.istyle.rs 

 

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime