Prijatelji, rođaci i poznanici Erika Estavillo-a sigurno misle da je on jedan lenjivac, koji hoće " ‘leba bez motike". No, Erik je ubeđen da je bio potpuno u pravu kada je tužio kompaniju Blizzard, tvorce čuvenog World of Warcraft serijala, zbog toga što su napravili igru koja vodi u depresiju i izolaciju.

Estavillo samo želi da mu se omogući njegova "potraga za srećom" – zbog toga je već tužio kompaniju Nintendo, koja ga je isključila sa Wii mreže jer je imao piratsku verziju igrice Super Mario Galaxy.

Sada je na red došla kompanija Blizzard, a mudri Erik je za svedoke na suđenju pozvao osnivača muzičke grupe Depeche Mode, Martin Lee Gore-a, kao i glumicu Winonu Ryder. Zašto baš njih?

Jednostavno je. Gore je pozvan zbog toga što piše "tužne, usamljeničke i otuđene pesme", te se tako kvalifikuje kao valjan svedok. Winona je, pak, pozvana jer joj je jedna od omiljenih knjiga "Lovac u raži", što bi trebalo da znači da je u stanju da posvedoči da je otuđenje opisano u knjizi slično otuđenju koje preživljavaju igrači WoW-a.

Međutim, uz sve ove urnebesne podatke, najsmešnije nam je detaljno Erikovo objašnjenje šta mu je to Blizzard skrivio: "Blizzard je napravio likove tako da hodaju ili trče u proračunato sporom ritmu, što rezultira time da je igraču potrebno više vremena da stigne tamo gde je naumio, upropašćavajući tako veliki deo njegovog dana".

Car.