Pre mnogo godina izlazak na splav ili u klub u Beogradu mogla je da priušti samo elita.
 
Da biste na nekom splavu mogli da rezervišete mesto morali ste da poznajete nekoga ko poznaje nekoga… а i tada bi bili u prilici da skupoceno piće popijete negde na periferiji lokala.
 
Ipak, u tim situacijama mogli ste da se pohvalite kako ste veče proveli na tom i tom splavu. Situacija se polako menjala, i kafane su postajale sve aktuelnije, pre svega jer su nudile kvalitetnu zabavu koja je bila pristupačna svačijem džepu.
 
Poslednjih nekoliko godina čak primećujemo trend otvaranja kafana na mesto nekih popularnih klubova. Tako se otvorila kafana Gaučosi na mestu nekadašnjeg kluba Gaučosi, otvorila se kafana Boomerang na mestu nekadašnjeg kluba Parlament. Ipak, neki klubovi, poput kluba Teatro, uspevaju da odole "napadu kafana", te imaju stalne goste i zadržali su pravi klupski osećaj, te ih redovno posećuju urbani Beograđani.
 
Iako su kafane važile kao mesta u kojima možete da se provedete bez obzira na dubinu vašeg džepa, danas su mnoge kafane malo skuplje, pa su se tako cenama približile klubovima. Doduše, i po konceptu lokala mnoge kafane više podsećaju na klubove, i tako nude najbolje iz oba sveta – i gostovanja najkvalitetnijih izvođača, i osećaj ekskluzivnog provoda gde svi gosti dođu "skockani", ali i odličnu atmosferu, što se na kraju svodi na vrhunsku zabavu koju ćete dugo pamtiti.
 
Mnoge poznate ličnosti preferiraju kafane. Slavka Vraneša, bivšeg košarkaša Zvezde i Partizana, zatim košarkaša Marka Simonovića, kao i fudbalera Borusije Miloša Jojića, mogli ste zateći u kafani Ona moja. Katarinu Grujić, Saru Trajanović,i mnoge druge poznate ličnosti možete zateći u kafani Na Balkanu.Da se primetiti i da su odbojkašice Vizure osvajanje super kupa Srbije proslavile u kafani Sipaj, ne pitaj, da su altetičarke Crvene Zvezde svoju titulu na splavu kafani Uzbuna, dok je Nikola Noveski, amaterski šampion sa svetskog prvenstva u disciplini K1 održanog u Londonu, svoj uspeh proslavio je u kafani Još jedna.
 
Bitno je napomenuti da su splavovi i dalje veoma popularni tokom letnje sezone, no pitanje je dokle će da imaju prednost u odnosu na kafane. Ipak smo mi narod koji generacijama vreme provodi u kafanama, i time se ponosi!
 
Doduše, postoje i druge ideje za kvalitetan provod i dobar izlazak, kako noću tako i tokom dana. Pogledajte ih ovde.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime