Urednici Domino Magazina su imali priliku da testiraju novi Samsung The Freestyle prenosivi projektor.

U pitanju je novi model koji donosi visoku funkcionalnost i brojne prednosti koje podrazumeva prenosivost.

Dimenzije uređaja su 17 x 10 x 9.5cm, što znači da može da stane u prosečan ranac bez previše muke i onda koristi gde god vam je potreban.

Takođe, treba imati u vidu i da ovo nije još jedan projektor, odnosno bezlična pravougaona kutija, već uređaj atraktivnog dizajna koji će privući poglede svojim izgledom.

Finiš je u beloj boji, a projektor je u formi tube, sa stabilnim postoljem i mogućnošću rotiranja do 180 stepeni.

Dakle, dovoljno je da ga postavite bukvalno bilo gde i usmerite ka bilo kojoj beloj površini. Platno za projektor je naravno idealno, ali će i običan zid ili fasada zgrade biti dovoljno dobri.

Jedna od glavnih karakteristika projektora jeste i dijagonala slike u odnosu na udaljenost od platna. Tako će Samsung The Freestyle pružiti dijagonalu od 30 inča sa svega 80 cm udaljenosti a sliku od 100 inča sa 2.5 metara. To je vrlo dobro i znači da ćete dobiti sliku veću nego na televizoru čak i u malim prostorijama.

Što se tiče izvora slike tu je HDMI ulaz, ako želite da projektor povežete kablom, ali mnogo značajnije jeste bežično povezivanje i mogućnosti streaminga.

Podržan je Samsung Bixby sistem kojim preko telefona upravljate projektorom. Takođe, projektor u sebi ima kompletan smart TV koji podrazumeva streaming sa najvećih servisa: Netflix, Amazon Prime Video, YouTube, Disney+, Apple TV+…

Dakle, vrlo jednostavno ćete doći do sadržaja.

Kvalitet slike je vrlo dobar, za šta je zaslužena sada već proverena DLP tehnologija uz LED osvetljenje. Lampe će potrajati 20.000 sati što je neuporedivo bolje u odnosu na klasične projektore.

Prirodna rezolucija je Full HD odnosno 1080p i to je dovoljno većini korisnika.

Pored oštrine slike, kod projektora je važan i osvetljaj. Freestyle pruža 550 lumena, pa će za dijagonale veće od tridesetak inča ipak biti potrebno da bar donekle zamračite prostoriju.

U kompletu se dobija snažni USB-C naponski adapter, a ono što je zanimljivo je da može da se dokupi i eksterna baterija za projektor, pa će on raditi bez ikakvih kablova i trebaće mu samo bežični internet, što ga čini vrlo zgodnim za korišćenje bukvalno bilo gde. Za kompletan ugođaj tu je i interni zvučnik od 5 wati koji pruža solidnu reprodukciju.

Samsung The Freestyle je izuzetan uređaj koji vam pruža “bioskop za poneti”, vrhunsku sliku i funkcionalnost bez kablova. Može se koristiti na bezbroj načina i isto toliko situacija i zato dobija našu preporuku.

The Freestyle projektor je već dostupan u Srbiji po ceni od 139,990 dinara.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime