Huawei FreeClip slušalice donose sasvim novi dizajn uz ideju da pomire dva pristupa u jednom uređaju. Evo kako i evo zašto.

Sve male slušalice do sada su bile ili open-ear ili in-ear. Prve su prijatnije za nošenje, ali po pravilu daju lošiji zvuk, a druge daju bolji zvuk i ne ispadaju, ali je osećaj kao da imate čep u ušima. Tada ćete biti i izolovani od spoljašnjeg sveta, što ponekada nije poželjno.

Huawei FreeClip su osmišljene tako da pruže odličan zvuk, ali i prijatnost open-ear slušalica. A to su inženjeri kompanije postigli revolucionarnim dizajnom. Slušalice na prvi pogled izgledaju kao nakit, možda pirsing ili zapravo najviše kao neki deo futurističke opreme iz SF filmova. Sastoje iz dva dela i mosta između koji se zove i C-bridge. U manjem delu koji ide u uvo je drajver odnosno zvučnik, a u drugom većem delu su baterije i elektronika i on stoji iza uveta diskretno skriven. A kako svaka slušalica ima samo 5.6 grama i ne stavlja se duboko u uvo već stoji više poput nakita, posle par sekundi ćete bukvalno zaboraviti da ih imate na ušima. Ergonomija je fenomenalna i veoma su udobne za nošenje. Takođe nema pritiska ni na jedan deo ni spolja ni unutra.

Huawei ističe da je tri godine radio na razvoju i da su analizirali čak 10.000 uzoraka ljudskog uha kako bi postigli ovu udobnost, što znači da će odgovarati svima i možemo to da potvrdimo.

I pored toga što su neprimetne, slušalice neće ispadati ni tokom najintenzivnijih fizičkih aktivnosti, što ih čini idealnim za trening i sport. Možemo čak i da ih preporučimo za vožnju bicikla, zato što ćete čuti sve što se dešava oko vas, što kod in-ear modela nije slučaj.

Takođe, moramo da napomenemo da iako izgledaju drugačije, zbog malih dimenzija i pametnog dizajna, ne privlače previše pažnje a uz to se sasvim lako postavljaju na uvo.

Zanimljivo je i da nema leve i desne, odnosno svejedno je kako ćete ih staviti ili vratiti u kutiju. Kako god da ih nosite slušalice će uz pomoć senzora prepoznati svoj položaj i prilagoditi se, što deluje nebitno ali zapravo veoma olakšava stvar.

Same slušalice će pružiti 8 sati autonomije, a uz bateriju iz kućišta autonomija se povećava na ogromnih 36 sati. Punjenje je uz pomoć standardnog USB-C kabla i za 10 minuta punjenja dobićete 3 sata autonomije što je impresivno.

Od preostalih tehnikalija trebalo bi da napomenemo da su slušalice otporne na vodu i prašinu po IP54 standardu ali i da nema aktivnog poništavanja buke. Uopšte ne sumnjamo da je Huawei mogao da ih opremi i ovim dodatkom, ali koncept slušalica je upravo suprotan, odnosno tako su napravljene da ostanete u dodiru sa okruženjem.

Huawei FreeClip – Vrhunski kvalitet zvuka

Kvaliteta zvuka je impresivan. Posebno ističemo moćan i dubok bas, koji je bio najveći problem kod open-ear modela, i to zbog dobrog postavljanja zbog čega nema rasipanja zvuka. Reprodukcija je dovoljno glasna i vrlo realna, bez previše napadnih niskih ili visokih tonova. Za sve su zaslužni drajveri od 10.8mm visoke osetljivosti.

Slušalice će prepoznati i dodir pa lupkanjem bilo gde po njihovoj površini možete primiti poziv ili pauzirati pesmu. Ove napredne funkcije kao i mnoge druge možete prilagoditi u pratećoj aplikaciji AI Life koja je vrlo jednostavna i praktična.

Ističemo da je podržano povezivanje sa dva izvora zvuka istovremeno, a zanimljiva je i opcija povezivanja dva para slušalica sa istim izvorom zvuka za zajednički ugođaj.

Huawei FreeClip donose revolucionarni pristup, atraktivan i drugačiji izgled uz odličan zvuk ali bez kompromisa. Zbog svega bi mogle da budu vaš verni pratilac ovog proleća.

U Srbiji su već u prodaji i to po ceni od 27,999 dinara.