Posle ne baš tako slavne godine za tehnološke kompanije, početak 2010. je obeležio blagi oporavak. Veliki proizvođači ipak pokušavaju da na sve moguće načine svoje nove proizvode predstave širokim narodnim masama u što boljem svetlu. Kompanija Sony je to odradila na vrhunski način, kako i dolikuje velikom imenu. U glavnom gradu Holandije, a u okviru Sony Beneluxa, regionalni i evropski direktori su novinarima sa starog kontinenta predstavili nove BRAVIA televizore, VAIO notebook računare, digitalne foto aparate i najrazličitije audio-video gedžete. Ekipa Domino magazina se nalazi na licu mesta, pa vam predstavljamo šta je Sony pripremio za tekuću 2010. godinu.

Elegantna BRAVIA slika

Svakako najveću pažnju su privukli novi BRAVIA televizori, pogotovo modeli koje je Sony pozicionirao u najvišoj klasi. Reč je o televizorima koje prati novi – Monolithic – dizajn, za koji njegovi tvorci tvrde, a takav smo utisak i mi stekli, da je revolucionaran po svim pitanjima. Jednostavne ivice, visok kvalitet izrade, vrhunski materijali u upotrebi, kao i savršena slika, samo su neke od noviteta koje nam u svet televizije donosi BRAVIA. Za Monolithic modele je karakteristično da se mogu naručiti sa posebnim postoljem, koje pored modernijeg dizajna, nudi i nagib od 6 stepeni i na taj nacin pružia dodatno uživanje u gledanju multimedijalnih sadržaja. Sve nove BRAVIA televizore prati vrhunski softver, koji pruža daleko veće mogucnosti od prethodne generacije. Cene novih BRAVIA televizora još uvek nisu poznate, ali verujemo da ćemo do njihovog pojavljivanja kod nas imati i ove podatke.

Otporni na sve

Ništa manje uzdaha izazivaju i novi digitalni foto aparati, posebno modeli Cyber-shot TX7 i TX8, koji pored vrhunskih fotografija, nude i visok stepen otpornosti, bilo da se radi o padovima ili slučajnom prosipanju vode po njima. To u praksi znači da su imuni na skoro sve vremenske uticaje, tako da sa njima slobodno možete da se zaputite na recimo Aljasku ili pretople Havaje. Ako želite savršenu fotografiju, otpornu na sve vremenske faktore, onda su Cyber-shot TX7 i TX8 pravi modeli za Vas. Očekuje se da i cenovno budu sasvim dobro pozicionirani na domaćem tržištu.

Kamerice

Za kraj ovog prvog izvestaja ostavili smo jednu malu poslasticu u vidu – bloggie – kamerice, specifične po tome što može da snima u krugu od 360 stepeni. Mi smo imali priliku da je na nekoliko minuta držimo u rukama i ostali smo zatečeni mogućnostima koje nudi. Tu su veliki dispej, memorijska kartica, te mogućnost direktnog povezivanja na najrazličitije uređaje preko USB veze. Ako želite da se zabavite, onda ne oklevajte – ovo je definitivno gedžet za Vas.

Više o proizvodima možete saznati na Sony sajtu www.sony.com, a uskoro stiže i nastavak uzbudljive priče.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime