Ako volite puzzle i astronomiju ovo su prave za vas.Sve je počelo 2020. godine kada je Four Point Puzzles napravio puzzle Zemlje od 1000 delova. Naravno tu su bili neverovatni detalji ali za ljubitelje to nije ništa strašno.

A onda su u čast proslave 50-te godišnjice lansiranja Apollo 11 napravljene puzzle sa Mesecom od puno, puno komadića. Usledila je još jedna serija kako bi bila odata počast trenutnoj ekspediciji NASA Perseverance Rover.

Takođe se može kupiti set Mars koji u prečniku ima više od dva metra.

Ove puzzle su izazov čak i za najbolje ali je izazovu teško odoleti. Pogotovo što je na fotografijama toliko sjajnih detalja Marsa, Meseca, Zemlje koji do sada nisu viđeni.

Podseća se da je Mars nastao pre skoro 4,5 milijardi godina, što je prethodilo životu na Zemlji za skoro milijardu godina. Naučnici misle da je u to vreme Crvena planeta obilovala ogromnim okeanima i imala umerenu temperaturu a možda je na njoj bilo i života.

Slažući ove neverovatne puzzle i vi ćete se priključti rešavanju jedne od najtežih zagonetki o životu i smrti na Crvenoj planeti.

Set košta 70 dolara a svaki pojedinačni komplet 25.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime