Portabl gejmerski računar sa Windowsom koji uz to možete da stavite u džep zvuči kao baš dobra ideja. I jeste, pogotovo kada ga naprave kraljevi gejminga Alienware.

Portabl gejmerski računar

Dell i njihov Alienware su na sajmu CES u Las Vegasu predstavili novi prenosivi računar po imenu UFO koji izgleda više kao džepna konzola recimo Nintendo Switch. Ali je u pitanju pravi PC po svemu sudeći dobrih karakteristika, odnosno dovoljnih za sve aktuelne igre.

“Koncept UFO ima ekran od 8 inča rezolucije 1900×1200. Ima kontrolere koji mogu da se uklone, pa možete da igrate u različitim režimima: kao jedinica sa kontrolerima zakačenim za ekran, sa odvojenim komandama i postoljem za sto ili možete da ga povežete na eksterni ekran u kombinaciji sa mišem i tastaturom za PC”, navodi se u saopštenju.

Ne znaju se detalji o procesoru i grafičkim mogućnostima, ali će UFO imati Intel Core procesor desete generacije sa Thunderbolt vezom. A to ga čini moćnijim od Nintendo omiljene portabl konzole.

Kompanija poručuje i kako su mesecima tražili pravu težinu, adekvatne tastere i odličan balans baterije, karakteristika i težine.

Cena se još ne zna kao ni kada će portabl gejmerski kompjuter biti dostupan.

Pogledajte i najbolji gejmerski monitor.