Popit igračke su se pojavile nedavno na tržištu. Smešna gumena igračka sa malim izbočinama koje se pritiskom guraju spolja i unutra zaludela je svet. Odrasle to smiruje a deci je zanimljiva.

A kako je smišljena ta igra i otkud majmun u celoj priče, piše bbc.com.

Originalna igrica je zamisao dva izraelska dizajnera igara po imenu Theo i Ora Coster, koji su osmislili čak 190 različitih igara. Spojili su svoja imena i oformili sopstvenu kompaniju Theora Design.

Jednoga dana Ora je rekla: “Theo zamsili veliko polje ženskih grudi i da možeš gurnutu bradavicu. Napravi tepih bradavica koje možeš pritisnuti sa jedne strane na drugu.” I on je to uradio, pričaju njihovi sinovi ističući da je njihva majka bila vrlo otvorena. Inače, oni danas vode firmu koju su osnovali njihovi roditelji u Izraelu.

Prototipovi ove igrice pre nekoliko decenija nisu stekli popularnost jer pored ostalog nije postojala silikonska guma koja je danas u upotrebi.

Pre nekoliko godina braća su roditeljsku udeju obnovili. Bila je smišljena kao igra za dvoje u kojoj se igrači smenjuju i guraju ispupčenja. Igrica je prodavana ali nije bila previše popularna.

A onda je neko dao majmunu igricu koji je poludeo sa njom. I neko je to snimio. Filmić je pušten preko društvenih mreža a pregledalo ga je preko 500 miliona ljudi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FoxMind Games & Toys (@foxmindgames)

Majmun se inače zove Gaitlyn Rae i živi u Elizabeth City, North Carolina.

Tako je majmun napravio ludnicu za popitom. Sada se pravi u obliku jednoroga, ananasa, dinosaurusa, pištolja, leptira, kvadrata…

Pre nekoliko meseci idejni tvorac popita Ora Coster je preminula u devedesetim godinama srećna što je njen izum posle 70 godina postao svetski hit.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime